Voldsom brand - naboens hund slog alarm

Branden i ejendommen ved Bodum. Foto: Presse-fotos.dk

Det var en opmærksom hund, der i går aftes gjorde sin ejer opmærksom på, at der var voldsom brand i naboens hus.

Det var på Gl. Landevej i Bodum, at der i går sidst på eftermiddagen var en voldsom brand i et beboelseshus, som senere bredte sig til en tilhørende ladebygning. 

Branden blev opdaget af naboens opmærksomme hund. Den gjorde sin ejer opmærksom på at der var noget galt, ved at gø, det skriver JydskeVestkysten.dk

“Det var egentlig min hund, der gøede. Jeg kiggede ud mod vejen, men syntes ikke, at der var noget. Jeg kunne heller ikke høre noget på grund af den kraftige blæst. Det var først, da jeg kiggede ud ad vinduet ind mod naboen, at jeg kunne se, at det brændte,” forklarer Uwe Pedersen, der bor lige på den anden side af hækken, til den brændende ejendom. 

Haveslangen tabte kampen

Uwe Pedersen slog straks alarm. Og derefter gik han igang med at forsøge at slukke branden - haveslangen rakte dog slet ikke til denne opgave og han havde ikke heldet med sig i forsøget på at få slukket ilden. 

“Der var ikke noget at gøre – og det hele var overtændt, da brandvæsenet ankom,” forklarer han.

 

Ilden havde et godt tag i ejendommen - det var svært for brandvæsnet at slukke. Foto: Presse-fotos.dk

 

 

Ilden nægtede at overgive sig 

Brandvæsnet blev også udfordret, idet at den brændende ejendom lå for enden af en lang og smal markvej, som desuden også er en blind vej. Det betød at brandbilerne ikke kunne køre helt op til huset, og derfor måtte parkere et stykke væk for det brændende hus. I stedet måtte de have mark-tankvogne til at holde helt nede ved Bodumvej, hvorfra vandet så blev ført igennem slanger, godt de 600 meter frem til branden. 

Ilden havde godt fat og sammen med gårsdagens kraftige blæst, betød det at ilden blev ved med at blusse op igen, på trods af brandvæsnets slukningsarbejde. 

Der måtte desuden rekvireres ekstra tankvogne fra både Rødekro og Hoptrup til den voldsomme brand. Både brandfolk fra Løjt og Aabenraa kæmpede for at slukke branden og begrænse dens skader. 

Beboelseshuset samt en carport med tilhørende værksted stod ikke til at redde - begge dele brændte ned til grunden. Redningsmandskabet fokuserede i stedet på at redde en tilhørende ladebygning på grunden og på at sikre at ilden ikke spredte sig yderligere.

Der meldes ikke om nogle tilskadekomne i forbindelse med den voldsomme brand - ligesom det er heller ikke oplyst om det vides, hvad der kan have forårsaget branden.

Brandbilerne på den lange smalle markvej. Foto: Presse-fotos.dk

 

Den tilhørende bygning i flammer. Foto: Presse-fotos.dk

 

Politi og redningsmandskab. Foto: Presse-fotos.dk