Unge i stor dansk by utrygge af særlig grund

Foto: Shutterstock

Nu går politiet ind i sagen

"Én voldssag er én for meget" 

Så tydeligt er budsket i et nyt opslag, som Sydøstjyllands Politi har offentliggjort på Facebook. Årsagen til opslaget er utryghed blandt unge, der bor i Horsens, forklarer politiet. 

 

"Der har den seneste tid været meget omtale af nogle rigtig ubehagelige voldssager i Horsens, og det kan helt naturligt skabe noget utryghed – måske især blandt jer unge og jeres forældre, da det er unge mennesker, der har været involveret i sagerne.

Til jer vil vi gerne sige, at de omtalte voldsomme voldssager er sket i særlige miljøer, og vi ser dem bestemt ikke som udtryk for en ny tendens i byen, og det er ikke hverdagskost i Horsens," skriver Sydøstjyllands Politi, inden de tilføjer: 

 

"Sagerne har været i en helt særlig kategori, og vi har efterforsket dem, og der er dom i den ene og varetægtsfængsling i den anden."

Kommer med opfordring

Intet tyder på at volden er på fremmarch i Horsens

"Det er ikke kun vores mavefornemmelse og daglige patruljeringer i byen, der fortæller os, at der i Horsens ikke er et stigende problem med vold. Vores statistikker over antal anmeldelser om vold i Horsens Kommune viser nemlig, at antallet af voldsanmeldelser ikke stiger. Men vi har det stadigt sådan, at én voldssag er én for mange," fortæller Sydøstjyllands Politi.

"Den ’almindelige vold’ ligger på samme niveau eller lavere end tidligere – og til det er vores holdning, at én voldssag altid er en for meget! Derfor arbejder vi også målrettet på at forebygge voldsforhold bl.a gennem målrettet patruljekørsel og tilstedeværelse i byen og i et tæt samarbejde med kommunen, herunder SSP og gademedarbejdere, der færdes blandt jer unge i Horsens."

 

"Vores opfordring er som altid, at man skal passe på sig selv tænke sig om, når man går i byen eller hænger ud og måske også har indtaget noget alkohol. Følg og støt derfor hinanden, når I er ude, så ingen kommer i situationer, der kan komme ud af kontrol. Det er i fællesskab, vi passer på trygheden Horsens – både os som politi, jer unge, jeres ansvarlige forældre, kommunen med flere."