Skød 13-årig i brystet: “Vi var som storebror og lillebror”

Foto: Shutterstock

I Københavns Byret blev der mandag taget hul på en voldsom sag.

En 18-årig dreng er tiltalt for, sidste år, at have skudt en 13-årig dreng i brystet. Da episoden fandt sted, var han 17 år. 

Den voldsomme episode udspillede sig på Den Flyvende Hollænder i København, som er en døgninstitution for unge mellem 12 og 17 år, som har begået alvorlig personfarlig kriminalitet. Begge drenge på boede på daværende tidspunkt på stedet. Det skriver B.T.

Den 18-årige nægter sig skyldig i forsøg på manddrab, det kunne hans forsvare oplyse i Byretten tidligere i dag. 

Den 5. september sidste år, blev politiet kaldt ud til stedet, hvor den 13-årige dreng var blevet skudt. Han var blevet skudt med en halvautomatisk, ni millimeter pistol. Projektilet var endt i drengens lunge.

Ifølge erklæringen fra Rigshospitalets Traumecenter kunne det have kostet ham livet, hvis ikke han havde modtaget behandling straks.

Ifølge den nu 18-årige tiltalte, så var de to drenge på god fod, inden skudepisoden.

“Vi var som storebror og lillebror. Lige inden skyderier havde vi spillet bordtennis på institutionen, også gik vi ind på mit værelse, fordi han gerne ville tage snus sammen med mig.”

Skuddet blev affyret ved et uheld

Han fortæller at den 13-årige tre-fire dage forud for skudepisoden, havde opdaget at den dengang 17-årige, havde en pistol i sin kommode på sit værelse. Den 13-årige ville gerne se pistolen, og da den 17-årige vil vise ham pistolen, går der et skud af ved et uheld.

Han hævder også at han troede at den 13-årige lavede sjovt, da han sagde at han var blevet ramt. Da han opdager at det er rigtigt, vil han ikke stå med en pistol i hånden, når personalet kommer - derfor smider han på sin vej væk fra institutionen, pistolen i et grønt anlæg ved Jagtvej.

To timer efter skyderiet melder den nu tiltalte sig selv til politiet på Bellahøj Station i selskab med sin forsvarer.

»Jeg havde haft pistolen i tre-fire uger før episoden, og jeg havde ikke undersøgt den. Det var en, jeg fandt med et fuldt magasin. Jeg havde kun set lidt om våben på videoer og sådan.«

Den 18-årige har forklaret, at han samme dag i skolen havde røget omkring 10 hvæs hash fra en joint. Ved efterfølgende retskemiske undersøgelser er der dog ikke fundet spor af hash i den blodprøve, som blev taget fra ham samme aften.

Senere i dag skal det 13-årige skudoffer afhøres.

Der er i alt afsat tre retsdage til sagen i Københavns Byret.