Travl dag: Ældre mand afpresses, lægges an på og bliver forsøgt plyndret

En 73-årig havde nok at se til i weekenden. Foto: Shutterstock

En ældre mand tog mandag kontakt til politiet, som han kunne fortælle noget af en historie.

En eller flere svindlere havde i løbet af weekenden rigtigt dækket det stor bord for en ældre mand fra Aarhus-egnen. Det fortæller Østjyllands Politi, der blev kontaktet af manden mandag. Her kunne han fortælle om en weekend, hvor det pludseligt gik rigtigt hurtigt. 

Anmeldelsen kom fra en 73-årig mand fra Højbjerg, der i løbet af weekenden havde modtaget et trusselsbrev på sin computer, hvor ukendte personer krævede betaling af bitcoins, hvis de ikke skulle videregive oplysninger om mandens færden på nettet.

Susan sender besked

Det var dog ikke det eneste.

Manden havde desuden modtaget en mail fra en der hed Susan, der oplyste, at hun havde set hans ”profil” og gerne ville være ven med ham. Derudover havde manden modtaget en invitation til at foretage en transaktion på 64.257,51 kr.

Den 73-årige mand kendte ikke noget til nogen af delene, og han foretog sig intet, men valgte i stedet at kontakte politiet, derfor ringede han mandag eftermiddag til betjentene, så han kunne fortælle om de mange tilfælde af svindel. 

Politiet: Sådan forholder du dig

Det viste sig at være en god idé, fortæller Østjyllands Politi. Den seneste tid har svindlerne nemlig været særdeles travlt beskæftiget i det ganske danske land. 

"Politiet advarer om, at der den seneste tid har været falske mails i omløb. Politiet opfordrer til, at man ikke trykker på links i mails fra afsendere, som man ikke kender, og man skal heller ikke overføre penge til ukendte personer," understreger Østjyllands Politi.