Tragisk: Slår sin mor ihjel

Foto: Rigspolitiet

En 38-årig er blevet dømt for at slå sin mor ihjel med adskillige knivstik.

Østjyllands Politi fortæller nu, at der faldet dom i en familietragedie. 

"En 38-årig mand blev torsdag ved Retten i Aarhus dømt for drab ved i juni sidste år at have slået sin 66-årige mor ihjel med adskillige knivstik," skriver Østjyllands Politi. 

Politiet forklarer desuden, at den 38-årige blev vurderet til at have været sindssyg i gerningsøjeblikket, og han blev derfor frifundet for straf, men idømt anbringelse uden længstetid på en psykiatrisk afdeling. 

Det var den 16. juni sidste år, at drabet skete. Den 38-årige boede hjemme hos sin mor og far i Højbjerg, og da faren kom hjem den aften, fandt han sin kone og parrets hund døde i huset. Den 38-årige søn befandt sig stadig i hjemmet, og faren fik hurtigt ringet 112. 

Kort efter kom politiet frem og anholdt den 38-årige mand, som fortsat var på gerningsstedet. Han blev varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, hvor han har befundet sig siden. 

Frakendt retten til at arve

I retten forklarede den 38-årige, at han ikke kunne huske, hvad der var sket, og nægtede sig derfor skyldig i drabet.  

”Der er tale om en meget tragisk sag, men jeg er tilfreds med, at retten dømte den 38-årige for drab, og at han blev idømt en foranstaltning i form af anbringelse på en psykiatrisk afdeling. Jeg er desuden tilfreds med, at han i retten også blev frakendt retten til at arve nogen som helst værdier efter sin mor, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Østjyllands Politi fortæller. at den 38-årige modtog dommen.