Stop på dansk rasteplads koster mand 318.500 kroner

Foto: Shutterstock

Et enkelt stop endte med at koste kassen.

Sydøstjyllands Politi fortæller på Facebook om et stop på en rasteplads, der blev en rigtig dyr 'fornøjelse' for en vognmand. Det oplyser politikredsen i et opslag på det sociale medie. 

Her fortæller Sydøstjyllands Politi. 

 

"En patrulje fra Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi fandt omfattende overtrædelser af køre-hviletidsreglerne og takograf-ordningen, da de den 28. april 2021 kontrollere en tyrkisk lastbil på rasteplads Hylkedal V i Kolding," skriver politiet, inden de fortsætter: 

 

"Under kontrollen viste det sig, at chaufføren sammen med en anden chauffør havde kørt med dobbeltbetjening, uden at den chauffør, der ikke sad bag rattet, anvendte sit førerkort i kontrolapparatet."

Forsøger sig med 'smart' trick

De to havde prøvet at slippe uden om reglerne med et trick, som betjentene dog hurtigt fik gennemskuet. 

 

"Den ene sov i køjen, mens den anden kørte. Den går ikke - køretøjet skal holde stille under hviletid," skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, inden de fortsætter:

"Overtrædelserne giver en samlet bøde på 318.500 kr., hvilket vognmanden betalte som depositum dagen efter, hvorefter lastbilen blev frigivet.

Både chauffør og vognmand erkendte omstændighederne ved kørslen, men var ikke enige i, at det var ulovligt."

 

Chaufføren er nu indkaldt til et retsmøde i Danmark senere på året og vognmanden overvejer, om man ønsker sin del af sagen indbragt for retten i Danmark, oplyser Sydøstjyllands Politi.