Tilbyder at kigge forbi - Så kommer sandheden på bordet

Foto: Shutterstock

Manden holdt stædigt fast, indtil ordensmagten tog skrappere midler i brug

Søndag kl. 10.12 blev Østjyllands Politi kaldt til Randers Busterminal på Dyrmærsken, hvor en 42-årig mand var blevet overfuset af to mænd, da han havde påtalt over for dem, at man ikke måtte drikke alkohol inde i venterummet. Den ene af de to mænd havde efterfølgende truet den 42-årige mand på livet.

Da patruljen ankom til stedet, blev de modtaget af den 42-årige mand, der afgav forklaring til sagen.

Mens betjentene talte med ham, blev de opmærksomme på en mand, der stod ikke så langt derfra, og som passede på signalementet af manden, der havde truet den 42-årige på livet. Den 42-årige bekræftede, at det var gerningsmanden, og betjentene tog kontakt til ham.

Truer sig til sandheden

Manden blev anmodet om at fremvise ID, men da han ikke havde noget ID på sig, oplyste han mundligt navn og fødselsdato. Han kunne dog ikke huske de sidste fire cifre i sit personnummer, og da betjentene stillede ham en række kontrolspørgsmål om hans familieforhold, kunne han heller ikke svare på dem.

Manden blev derfor anholdt og fik besked på, at betjentene ville køre forbi den adresse, han havde opgivet for at finde noget ID på ham. Det fik manden til at erkende, at han havde oplyst falsk ID, hvilket han blev sigtet for.

Betjentene kørte herefter forbi den 47-årige mands rigtige bopæl og fik bekræftet hans identitet. Herefter blev han kørt til politigården, hvor han blev sigtet for at have truet den 42-årige mand på livet, oplyser Østjyllands Politi afslutningsvis i døgnrapporten.