Stor politiaktion: 12 anholdte fra flere steder i landet

Der blev anholdt 12 personer i forbindelse med tirsdagens politiaktion. Foto: Arkivfoto - Politi.

I går foregik der en koordineret politiaktion, hvor der blev anholdt personer flere steder i landet.

Det er Østjyllands Politi og Særlig Efterforskning Vest, der i en pressemeddelelse, kan oplyse at en stor politiaktion blev gennemført i går. 

I forbindelse med tirsdagens aktion blev intet mindre end 12 personer anholdt og sigtet for at have erhvervet og videredistribueret store mængder amfetamin. Ni mænd og tre kvinder i alderen fra 24 til 60 år, blev anholdt i Nørresundby, Vejle, Horsens, på Djursland og i Aarhus-området.

Der blev under ransagningen af adresserne fundet både amfetamin og våben.

”De anholdte er efter vores vurdering at betragte som andet led i distributionskæden ved at have aftaget amfetamin fra bagmændene for derefter at sælge det videre til andre”, fortæller politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest, Carit Andersen.

Gårsdagens anholdelser af de 12 personer, var resultatet af en længerevarende efterforskning mod den organiserede narkokriminalitet udspringer af en større politiaktion som fandt sted den 28 juli i Odder-område

Flere hundrede kilo amfetamin

Under aktionen i juli blev der fundet flere hundrede kilo amfetamin, her blev to mænd og en kvinde blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet for dobbeltlukkede døre.

”Det er vores vurdering, at der blandt de anholdte er flere højtplacerede bagmænd fra det organiserede, kriminelle miljø. De har været første led i distributionskæden og har forarbejdet amfetaminen, og sådanne personer er det vigtigt at vi får stillet til ansvar som led i bekæmpelsen af den organiserede narkokriminalitet,” siger Carit Andersen.

11 af de 12 anholdte personer fra tirsdagens politiaktion, vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag morgen klokken 09.00 ved Retten i Aarhus. 

”Der er tale om en sag, hvor politiet har lavet et stykke meget flot efterforskningsarbejde - og det er det, der gør, at vi i dag kan fremstille yderligere 11 personer i denne sag,” siger advokaturchef, Sine Cully.