Yderst grov sag: Plyndrede og voldtog stribevis af kvinder

Retssagen startede i fredags. Foto: Østjyllands Politi

I fredags begyndte en usædvanligt grov sag, mod tre unge mænd

Tre unge mænd på henholdsvis 18 og 23 år, er tiltalt for at have begået en række grove voldtægter og røverier. Det kan Østjyllands Politi fortæller i en pressemeddelelse. 

Retssagen startede i fredags, som var den første ud af de i alt 15 retsdage, som er afsat til sagens behandling. 

To af mændene som begge er 23 år er blandt andet tiltalt for i juni sidste år, at have tvunget sig adgang til en lejlighed i Aarhus C, hvor to kvindelige prostituerede arbejdede. 

Her fik kvinderne sprøjtet peberspray i ansigtet, slået gentagne gange og blev spærret inde på badeværelset. Mens kvinderne var spærret inde, gennemrodede de to mænd lejligheden, i deres jagt på værdier.

Kvindernes rædsler sluttede dog slet ikke her. Inden mændene forlod lejligheden med stjålne kontanter og smykker, voldtog de den ene kvinde og udsatte den anden for ‘anden form for seksuelt overgreb’.

Allerede dagen efter begik han et nyt overgreb

Allerede dagen efter det voldsomme røveri, begik den ene 23-årige endnu et - denne gang sammen med en kun 18-årig mand. Denne gang gik det også ud over to prostituerede kvinder på Frederiksberg. 

Kvinderne blev begge slået og truet med kniv, den ene blev også voldtaget af den 23-årige, mens den 18-årige førte en kniv hen over hendes ansigt og arme. 

Derudover er den 23-årige desuden tiltalt for et groft røveri, som han begik i maj, mod et bordel i Favrskov. Her truede han også en kvinde med kniv, samt bandt hende på hænder og mund med tape, inden han stak af med stjålne kontanter og smykker.

To af mændene blev anholdt den 25. Juni i år, da de var i færd med at bryde ind på et bordel i København.

Specialanklager hos Østjyllands Politi, Birgitte Ernst, fortæller at der er langt mellem at  de ser sådan en grov sag. 

”Det er nogle meget voldsomme forhold, som mændene er tiltalt for, og der er langt imellem, vi ser så grov en sag, ” siger hun.

Mændene er udenlandske statsborgere og risikerer derfor udvisning, hvis de bliver dømt.