Stor flok unge sætter ild til ikonisk dansk bygning

Flammerne udøvede stor skade på bygningerne. Foto: Presse-fotos.dk

En række helt unge mennesker menes at stå bag flammehavet.

Billederne af det brændende hus gik til tops på alle medier, da der mellem jul og nytår gik ild i det danske musikstudie - Puk Studie -, hvor nogle af verdens største musikere har indspillet plader. 

Nu mener politiet, at branden var påsat. Det fortæller Østjyllands Politi, der har sigtet ni unge kvinder og mænd mellem 16-20 år for ulovlig indtrængen, hærværk og brandstiftelse i forbindelse med efterforskningen af branden i musikstudiet Puk Studio, der lå nord for Randers.

Det var natten til den 28. december, at studiet, der har stået tomt længe, brændte ned, og siden har Østjyllands Politi efterforsket branden som påsat. 

Ingen fængslinger

En gruppe personer fra Randers-området kom under efterforskningen i politiets søgelys, og de ni sigtede har i løbet af de seneste uger været til afhøring. Der har ikke været grundlag for varetægtsfængsling af de sigtede. 

”Foreløbigt er alle ni sigtet for forsætlig brandstiftelse, men vi har en formodning om, at det nok ikke er alle, der har været direkte involveret i selve ildspåsættelsen. Det forventer vi, at vi bliver klogere på i løbet af den videre efterforskning, ” siger politikommissær Arne Mikkelsen. 

Af hensyn til efterforskningen og de involverede, ønsker Østjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen eller de sigtede, fortæller politiet.