Stjæler Playstation: Det skulle de aldrig have gjort

Foto: Shutterstock

De burde have tænkt sig om, inden de stjal den Playstation 4.

Kl. 08.44 tirsdag morgen blev anmeldt et indbrud begået i en villa på Tessebøllevej i Herfølge, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten. Huset blev gennemrodet og der blev stjålet en Playstation 4.

Politiet foretog gerningsstedsundersøgelse og efterforskede sagen, hvorunder politiet fik oplysninger om, at en lille sølvgrå personbil med to mænd i var set i forbindelse med indbruddet. Betjentene kørte en tur i området, og ikke langt fra Tessebølllevej fandt politiet frem til en parkeret bil, som passede på beskrivelsen.

Ejeren af bilen, en 34-årig mand fra Greve kommune, var kendt for berigelseskriminalitet og kendte personer i Herfølgeområdet, tæt på det sted, hvor bilen holdt parkeret.

Politiet opsøgte derfor den bekendtes adresse, hvor bilejeren blev truffet og gjort bekendt med årsagen til politiets henvendelse. Det viste sig at blive starten på en længere historie, der udvikler sig til en dyr affære for bilejeren. 

Gør stor uventet fangst

Politiet ransagede den sølvgrå bil, for at finde eventuelle spor fra indbruddet, men gjorde her et noget uventet fund.

I bilen fandt betjentene en stor mængde hvidt pulver, en pose med skunk (hash) og en ulovlig kniv. Pulveret blev senere vejet og testet til at være lidt over 10 kg amfetamin. Kort efter kom den bekendte, en 41-årig mand, som boede på stedet, hjem. Begge mænd blev nu anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Den 41-årige var desuden eftersøgt til fogedretten.

Politiet tilkaldte yderligere patruljer med en narkohund og de to mænds bopæle blev ransaget. På adressen i Herfølge blev fundet yderligere en stor mængde narko og remedier til at pakke og opblande amfetamin. Derudover blev fundet en machete. Politiet fandt ikke noget ulovligt på den 34-årige mands bopæl i Greve kommune.

De to mænd blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, som sigtet for straffelovens regler om narkosalg af besiddelse af i alt 11.374 gram amfetamin, 2705 gram ketamin og 138 gram skunk med henblik på videreoverdragelse. De blev begge fængslet frem til den 12. november.

Retsmødet blev afholdt for lukkede døre.