Snupper ulovlig hund ved grænsen: Så får smugleren umuligt valg

Foto: Shutterstock

En mand fra Danmark blev snuppet ved grænsen

En mand forsøgte onsdag at smugle en ulovlig hund ind i landet ved hjælp af et falsk pas. Det fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

"En 47-årig mand fra Korsør forsøgte i går 19.18 at smugle en hund ind i landet," skriver politiet, inden de fortsætter: 

"Dyret, som stammer fra Serbien, lå gemt bag passagersædet, da tolderne kontrollerede mandens bil i indrejsefeltet i Rødbyhavn."

Det viste sig dog ved nærmere undersøgelse, at hunden manglede de ting, der skal være på plads, hvis hunden skal ind i landet. Derfor stod manden lige pludseligt over for et valg. 

Træffer hjerteskærende valg

Det fortæller politiet videre i døgnrapporten. Hunden havde nemlig blandt andet ikke en af de vigtige vacciner. Nemlig den mod rabies - også kaldet hundegalskab. 

"Hunden havde hverken chip eller sundhedsattest og var ikke vaccineret mod rabies."

"Manden fik derfor valget, om hunden skulle afvises eller aflives, og han valgte ikke at rejse ud med hunden igen," afslører poliitiet. "Den blev derfor aflivet."

Da den 47-åriges pas blev undersøgt nærmere, viste det sig, at der var streget ud i passet og skrevet nye oplysninger ind. Manden blev derfor sigtet for dokumentfalsk, oplyser Sydsjælland og Lolland Falsters Politi.