Snarrådig borger afslører lager af tyvekoster: Hjemmeværnet må hjælpe til

Foto: Rigspolitiet

En skarp dansker sendte politiet lige i favnen på et lager, der var fyldt til bristepunktet med tyvekoster.

Et tyveri af flis førte tirsdag Fyns Politi på sporet af en formodet indbrudstyv, som viste sig af have så mange tyvekoster på sin bopæl, at stedet måtte bevogtes af Hjemmeværnet.

Det fortæller Fyns Politi, der var den politikreds, der bistod en snarrådig borger, der var udsat for tyveri. 

En beboer på en ejendom i Ringe på Midtfyn greb tirsdag eftermiddag en mand på fersk gerning i at stjæle flis på hans ejendom. Da han spurgte manden, hvad han havde gang i, var hans forklaring så mistænkelig, at beboeren besluttede at ringe til politiet. 

En politipatrulje blev sendt til mandens adresse, der lå godt ude på landet i det midtfynske, og her fandt politiet i en lade og på grunden en lang række ting, som manden ikke kunne gøre rede for.

Der stod blandt andet en minilæsser, et næsten nyt og ret stort professionelt stillads, en el-ladcykel med PostNord’s logo, en trailer, en bådtrailer, en havetraktor, en kompressor, en cementblander, en motorsav, arbejdslamper samt flere andre effekter. 

Hjemmeværnet sendes i aktion

Borgerens tip førte til så stor en fangst, at politiet måtte tilkalde hjælp, så alle tyvekosterne ikke ville forsvinde i nattens løb. 

”Det var ikke småting, vi fandt for nu at sige det mildt. Der var så meget, at vi bad om Hjemmeværnets hjælp til at bevogte stedet om natten, indtil vi kunne afhente tingene. Vi har sigtet beboeren på stedet for tyveri. Vi har allerede fundet de rette ejere til ladcyklen, minilæsseren og den almindelige trailer, og derfor er vi også ret sikre på, at tingene er tyvekoster”, siger politikommissær Finn Wegner fra Fyns Politi. 

Kommissæren sender den snarrådige beboer, der kontaktede politiet, en venlig tanke.

”Det er godt tænkt, at han kontakter politiet i den situation. Hans snarrådighed førte os frem til en udlejet ejendom, som ligger ret afsondret, og som vi ikke nødvendigvis ville være kommet forbi ellers. Jeg må desværre konstatere, at det ikke usædvanligt, at tyve vælger netop at leje lidt afsondrede ejendomme til anvendelse som lager for tyvekoster”, siger Finn Wegner, der er leder af Fyns Politis indbrudsgruppe.

Indbrudsgruppen håber at kunne finde frem til flere af ejerne af de nu beslaglagte tyvekoster, så de kan komme tilbage til dem igen, oplyser Fyns Politi.