Betjent håndhæver loven: Det skulle hun aldrig have gjort

Foto: Kim Matthai Leland

I løbet af natten udspillede et drama sig.

En patrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi gjorde sig i går særdeles upopulære hos en gruppe borgere, der var ude og køre en tur midt om natten. Det fortæller politiet i døgnrapporten torsdag. 

Kokken 03.36 natten til torsdag standsede politiet en bil rutinemæssigt ved en tankstation på Kalundborgvej i Tuse.

Bilen blev ført af en 30-årig mand uden fast bopæl i Odsherred kommune. Manden var frakendt førerretten, så han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilens ejer, en 39-årig kvinde fra Nørre Asmindrup, sad som passager i bilen, men var påvirket af spiritus, så hverken hun, eller to øvrige passagerer kunne lovligt føre bilen.

Patruljen besluttede derfor at bruge reglen om nødret og inddrage bilnøglen, for at forhindre at nogen blev fristet til at køre bilen hjem midt om natten.

Modværge

Denne beslutning var bilejeren dog slet ikke tilfreds med, og derfor nægtede hun at udlevere bilnøglen. Patruljen indskærpede, at det ikke var til diskussion, men den henstilling vendte bilejeren det døve øre til. 

Efter flere mundtlige henstillinger om at udlevere bilnøglen ville en kvindelige betjent tage nøglen fra den 39-årige, men hun satte sig til modværge.

Den kvindelige betjent blev herunder ramt af slag i ansigtet af den 39-årige, som var ophidset og udadreagerende. Betjentene anholdt herefter den 39-årige, som blev sigtet for vold mod tjenestemand. Hun blev taget med til politistationen til afhøring og afrusning i detentionen. Betjenten kom ikke til skade ved episoden.

Den 39-årig blev løsladt torsdag formiddag efter endt afhøring og sagsbehandling, men er fortsat sigtet i sagen. De sigtede vil senere høre mere fra politiet i deres sager, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.