Politiet kommer med indtrængende advarsel efter flere alvorlige fund

Foto: Shutterstock

En række nylige fund får nu politiet til at advare danskerne.

"Det er ikke drengestreger." 

Så kontant lyder det i en advarsel, som Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi kommer med i døgnrapporten onsdag. Advarsel falder efter at politiet har gjort en række foruroligende fund. Senest på en skole. Det fortæller politiet. 

"På det seneste har politiet undersøgt et par anmeldelser om, at der er fundet enten rester af såkaldte syrebomber eller flasker, der ikke er eksploderet," skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, inden de fortætter: 

"Senest fik politiet tirsdag en anmeldelse fra en skole i Fuglebjerg, hvor der udendørs var fundet et par flasker med afløbsrens, nogle sølvpapirsruller og fire flasker, der allerede var eksploderet."

Ikke "blot" nytårsløjer eller drengestreger

De understreger alvorligheden af det, der - ifølge politiet - ikke må afskrives som drengestreger. 

"Det er ikke bare nytårsløjer eller drengestreger, selv om det måske er unge mennesker, der står bag. Der er tale om stærke kemikalier, der kan forårsage alvorlige skader og ætsninger, hvis de springer og en person – eller dyr for den sags skyld – bliver ramt."

"Politiet opfordrer derfor indtrængende forældre og andre ressourcepersoner med god kontakt til unge om at tale med børnene og de unge om farerne ved at håndtere og blande kemikalier og lave syrebomber," skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.