Afliver den sidste tvivl: Han dræbte Madeleine McCann

Foto: Metropolitan Police

Anklageren i sagen siger, at offentligheden ville komme til samme konklusion, hvis de fik indsigt i beviserne.

Sagen om den forsvundne pige Madeleine McCann tager nu en ny drejning. 

Tidligere har tysk politi fortalt, at deres efterforskning drejer om særligt en mistænkt. Det er den 43-årige Christian B, der lige nu afsoner domme for narkotikasmugling og voldtægt i et tysk fængsel. Nu fortæller anklageren til blandt andet BBC, at de ikke længere er i tvivl om, at det netop er den 43-årige, der er gerningsmanden. 

"Hvis du kendte til de beviser, vi har, så ville du komme til samme konklusion, men jeg kan ikke give dig detaljer, for vi ønsker ikke, at den sigtede ved, hvad vi har på ham - af taktiske årsager," fortæller den tyske anklager," fortæller anklager Hans Christian Wolters til BBC. 

Mange domme

Christian B har en lang og blakket straffeattest, der indeholder 17 domme, ifølge BBC. Deriblandt er domme for voldtægt, overgreb på mindreårige, besiddelse af børneporno, røveri, indbrud og narkotika. 

 

Politiets interesse begyndte i særlig grad at koncentrere sig om Christian B, fordi han i mange år boede på Algarvekysten i Portugal. Det var netop i byen Paria de Luz, på kysten, at den  kun 3-årige Madeleine McCann blev bortført fra, da hun lå og sov på et aflåst hotelværelse. 

 

Politiet mangler endnu at indsamle beviser nok til, at de sikre på en dom, men ifølge anklagerens udtalelser er de ikke længere i tvivl om, at Christian B er den mistænkte, de har jagtet i så mange år. Hvornår der kan sættes et endeligt punktum i sagen, oplyses ikke.