To personer indlagt: Nu slår politiet alarm

Lige nu befinder to personer sig på hospitalet. Det får politiet til at advare.

“Advarsel.” 

Sådan indleder Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag et opslag på Twitter. Politiet deler en advarsel, efter to personer er blevet indlagt i Sønderjylland. 

Advarslen kommer dagen inden nytårsaften. Det er formentlig ikke helt tilfældigt. Årets sidste aften er normalt ubetinget årets største festaften i både nattelivet og den private sfære.

Helt sådan ser det ikke ud til at blive i år. Coronapandemien har gjort, at barer, diskoteker og restauranter landet over holder lukket. Det vil utvivlsomt gøre, at nytårsaften i år bliver anderledes.

Det store spørgsmål er bare, om festen er aflyst. Det er den formentlig ikke for alle. Det tyder advarslen fra Syd- og Sønderjyllands Politi på. 

Pas på

En eller flere personer har været i gang med et større arbejde et sted i Sønderjylland. De har dog formentlig ikke været grundige nok, fortæller politiet. Deres store arbejde er nemlig spildt. Det gik ikke, som de havde håbet. 

Selvom det ikke er Chicago i 1920’erne, men Sønderborg hundrede år senere, så har en eller flere været i gang med hjemmebrænderiet. Det skal man dog passe på med, fortæller politiet. 

“Det forlyder at der i Sønderborg er noget hjemmebrændt i omløb,” skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på det sociale medie Twitter. 

Det hjemmelavede spiritus eller brændevin har allerede fået konsekvenser, da flere personer er blevet forgiftet, bekræfter politiet.  

“2 personer er p.t. indlagt med forgiftning.” 

Afslutningsvis beder politiet borgerne om at tage sig i agt, hvis de har planlagt en festlig aften, når året rinder ud. 

“Pas på jer selv derude”

Det gælder både med det mand indtager, men også det krudt, som nogen måske planlægger at skyde af, når uret passerer midnat. Politikredse landet over har i ugens løb manet til besindighed såvel som forsigtighed for dem, der skal ud og sætte lighter til lunten. 

Både ordensmagten og andre myndigheder opfordrer til, at man husker at tage et par sikkerhedsbriller på, inden man skal ud og fyre af.