Overvåger dansk by nytårsaften: Politiet tager drastisk skridt

Foto: Shutterstock

Nytårsaften vil kameraer også holde øje med de festende.

Som et led i den styrkede indsats nytårsaften vil Østjyllands Politi, ud over en øget patruljemæssig synlig indsats, benytte overvågningskameraer på Store Torv og på Rådhuspladsen i Aarhus.

Det oplyser politiet i landets næststørste by dagen før, at året rinder ud. 

Ifølge politiet så vil kameraerne kun være i brug nytårsaften og skal bruges både som en hjælp til at vurdere antallet af personer de to steder og samtidig som hjælp til efterforskningen, hvis nogen f.eks. affyrer fyrværkeri mod andre 
 
”Vi vil være meget synlige nytårsaften med patruljer i hele politikredsen, og vi vil have ekstra fokus på de steder, hvor vi erfaringsmæssigt ved, at der samles mange mennesker. Vi kommer til at holde særligt øje med, at forsamlingsforbuddet ikke bliver brudt, og at der ikke bliver affyret fyrværkeri på uforsvarlig vis. Kameraerne skal ses som et ekstra redskab i den indsats, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. 

Gør det ikke

Østjyllands Politi opfordrer stadig borgerne i Aarhus til at holde sig væk fra de store pladser.
 
”Vi håber, at aftenen kommer til at forløbe stille og roligt, og at østjyderne følger myndighedernes anbefalinger. Vi har alle et fælles ansvar for, at vi får en god og sikker nytårsaften, ” siger chefpolitiinspektøren.  
 
De midlertidige kameraer bliver sat op i løbet af den 31. december og vil blive taget ned igen kort efter nytårsaften.  Der vil blive skiltet med information om overvågningskameraerne de steder, de er sat op.