Overlader bilen til sin ven: Det skulle han aldrig have gjort

Foto: Shutterstock

En 23-årig fortryder nok, at han lod sin et år yngre ven overtage rattet i sin bil.

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede tirsdag kl. 17.02 en bil på med to mænd på Anbækvej i Anbæk ved Hammel. Det fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten onsdag.

Betjentene havde slået bilens nummerplade op i politiets systemer og kunne se, at bilejeren var frakendt kørekortet, og derfor dirigerede de bilen ind til siden. 

Det var dog ikke den 23-årige bilejer, der sad bag rattet. Han sad på passagersædet, mens han havde overladt styringen til sin 22-årige ven. Problemet var, at vennen også er frakendt kørekortet. Derfor blev den 22-årige sigtet for kørsel uden førerret, mens den 23-årige blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort. 

Mens betjentene stod og talte med mændene, opdagede de, at der lå noget jointpapir i bilen, og det fik dem til at visitere mændene og ransage bilen. I en lille pose i bilen lå en mindre mængde hash, som den 23-årige vedkendte sig. Han blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, oplyser politiet. 

Mørkklædte drenge løb fra stedet

Et andet sted i politikredsen, var der også behov for ordensmagtens assistance, fortæller Østjyllands Politi. 

Politi og brandvæsen rykkede tirsdag kl. 19.49 ud til en brand i en container i en baggård på Nørre Allé i Aarhus C. Ilden blev hurtigt slukket, men containeren nåede at brænde ud, og varmen havde været så kraftig, at der var sprunget en rude i den nærliggende bygning, og der var sodskader på muren. 

Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå en brandårsag, men et vidne havde i forbindelse med branden set fire mørkklædte drenge løbe fra stedet, og Østjyllands Politi har derfor en mistanke om, at branden er påsat.