Opkald fra dette 'politinummer' er ren svindel

Foto: Rigspolitiet

Politiet er ude med en advarsel på Twitter. Flere borgere er ringet op af et nummer, der ved første øjekast ser ud til at være fra politiet, men ved nærmere granskning ikke er andet en svindel.

På Twitter skriver politiet i Sydøstjylland.

"Borgere, der bliver ringet op fra tlf. 76241448 og afkrævet CPR og NEM-id grundet påstand om hacking, anmodes om ikke at efterkomme dette. Pgl. der ringer, angiver at han er fra politiet. Dette er ikke tilfældet."

Ved første øjekast kan de sidste fire cifre godt få associationer til et politinummer, hvorfor flere kan blive snøret af opkaldet.

Opkaldet er dog ikke andet end svindel og humbug og derfor anbefales det derfor, at man ikke tager telefonen eller i hvert fald ikke efterkommer de ønsker, som manden bag opkaldene skulle have.

Indtil videre er der ikke oplysninger om, hvor mange personer, der er ringet op af svindelnummeret. Ligeledes er der heller ikke forlydender om, hvilke konsekvenser det eventuelt har haft for de personer, der er ringet op og uforvarende har givet oplysninger videre til svindleren.

Er du blevet ringet op af en af disse svindlere, så er du velkommen til at skrive til os på kontakt@nyheder24.dk.