Niende gang var ikke lykkens gang for ung mand

Foto: Rigspolitiet

Han skulle have ladet bilen stå.

Bilen blev taget fra en bilist, der kørte uden kørekort på Køge Bugt Motorvejen, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten fredag. Det var langt fra første gang, at den unge mand var blevet stoppet uden at have orden på kørekortet.

Det betød at politiet beslaglagde hans bil på stedet, fortæller Midt- og Vestjællands Politi. 

"20.05 standsede politiet en 22-årig mand, som kørte ad Køge Bugt Motorvejen i Karlsunde, Greve. Den 22-årige kunne ikke vise betjenten sit kørekort, da hans førerret var blevet inddraget efter en betinget frakendelse på grund af flere sager, som havde udløst klip," fortæller politiet. 

"Det var heller ikke første gang, at han blev sigtet for kørsel uden førerret. Ved dagens kontrol var det 9.gang inden for 3 år, at den 22-årige blev sigtet for at køre bil uden at gyldigt kørekort."

Politiet beslaglagde derfor den 22-åriges bil, hvilket han accepterede. Den 22-årige kan forvente at få sin sager afgjort ved et retsmøde, hvor der også vil blive taget stilling til om bilen kan konfiskeres, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. 

Beslaglægges på stedet

Cirka samtidig men et andet sted i politikredsen måtte en anden fartglad bilis også standse og tale med politiet. Denne gang på Frederiksborgvej i Roskilde.

"Kl. 20.06 foretog færdselspolitiets videobil en måling af en personbil, som kørte på Frederiksborgvej nord for Roskilde i sydlig retning. Bilisten blev målt til at køre med 173 km/t på en strækning, hvor det er tilladt at køre 80 km/t, så han blev blinket ind til siden."

Bag rattet sad en 24-årig mand fra Roskilde, som blev sigtet for at køre med en hastighedsoverskridelse på mere end 100%. Han blev samtidig gjort bekendt med, at politiet i den forbindelse ville beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation. Den 24-årige fik desuden inddraget sin førerret på stedet, så han ikke må køre bil mens sagen behandles.

"Den sigtede ønskede beslaglæggelsen forelagt retten, som nu skal tage stilling til, om politiets indgreb var i orden. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen som lægges op til en ubetinget frakendelse af førerretten og en klækkelig bøde. Det er de nye regler om konfiskation af køretøjer ved vanvidskørsel, der giver politiet mulighed for at beslaglægge bilen i sagen," fortæller Midt- og Vestsjællands Politi. 

Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med, at straffesagen afgøres.