Opdager mistænkelig bil: Ender i vanvittig biljagt

Foto: Rigspolitiet

Nu er manden sigtet for vanvidskørsel og for at have bragt andres liv i fare, samt for en lang række andre forhold i forbindelse med eftersættelsen.

I en pressemeddelelse fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi nu om en vild jagt tirsdag formiddag.

En patrulje spottede ved ni-tiden tirsdag morgen en bil, hvor de til dels bed mærke i mandens kørsel og til dels at en kontrol af nummerpladen på bilen, viste at nummerpladen var stjålen.

Da patruljen gjorde tegn til manden om at standse, forsøgte han i stedet at flygte fra politiet. Det startede en eftersættelse fra Haderslev til Genner.

Flugten gik ikke som den 30-årige mand havde håbet og nu vil han i morgen klokken 08.30 blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg.

Rækken af sigtelser er lang - manden er nemlig sigtet for blandt andet vanvidskørsel, narkokørsel, kørsel i frakendingstiden, for at have sat andres liv i fare og vold mod politiet ved påkørsel af patruljevogne.

Forsøger at skubbe patruljebilen væk

Fra Chr. Xs Vej blev bilen eftersat ad Jomfrustien og Storegade og videre ad omkørselsvejen mod syd ad den gamle hovedvej. Allerede inden Haderslev rammer den en kantsten og punkterer på et fordæk, men det forhindrer ikke manden i at køre videre. Også i Haderslev strejfer den en borgers bil. 

Den 30-årige kører gennem bymæssig bebyggelse i Hoptrup med cirka 140 km i timen og videre mod Genner. Undervejs slingrer han frem og tilbage på vejen for at forhindre patruljevognene i at komme ind foran ham. 

Kørslen bevirker på et tidspunkt, at bilen skrider på tværs af vejen. Tre patruljevogne lukker Passaten inde. Alligevel kører den 30-årige frem og tilbage i et forsøg på at skubbe patruljevognene væk. Det lykkes dog ikke, og han blev anholdt.

I alt er manden sigtet for omkring 40 forhold. Bilen er beslaglagt med henblik på afklaring af ejerforholdet og eventuel konfiskation.