Mulig bilbombe efterforskes som mordforsøg: Borgere evakueret

foto: presse-fotos.dk

Politiet har natten til søndag været i aktion på grund af en mulig bilbombe på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe.

Den mulige bilbombe efterforskes lige nu som en et muligt mordforsøg.

Klokken 1420 modtog Københavns Vestegns Politi anmeldelse fra en mand om, at der var monteret en genstand på hans bil, som kunne være en bilbombe. Med det samme blev sendt politi til området, der blev afspærret ligesom forsvarets sprængningseksperter (EOD) blev rekvireret. Siden har politiet været massivt i området, ligesom sprængningseksperter p.t. arbejder på stedet. Indledningsvist valgte politiet at evakuere de nærliggende opgange.

Efter EOD for kort tid siden oplyste, at det ikke kan udelukkes, at der kan være tale om sprængstof, er afspærringen derfor udvidet, og yderligere et antal borgere blevet evakueret.

foto: presse-fotos.dk

”Vi har sikret området og har situationen under kontrol,” siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard i en pressemeddelelse.

”Det er en alvorlig situation. Derfor har vi udkommanderet et stor antal politifolk, og har evakueret borgere, der bor i nærheden af det sted, hvor den mulige bilbombe er fundet. Gladsaxe kommune har været behjælpelig med evakueringen, ligesom kommunen har fremskaffet forplejning til de evakuerede, der opholder sig på en lokalitet, hvor gældende covid 19 forholdsregler også kan overholdes. 

Samtidig har Københavns Vestegns Politi indledt en massiv efterforskning.

foto: presse-fotos.dk

”Efterforskningen skal afklare, hvem der har placeret det mulige sprængstof, og derfor opfordrer borgere, der har set noget mistænkelig op til fundet, eller i øvrigt har kendskab til sagen, om at kontakte Københavns Vestegns politi” siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

Borgerne har vist stor forståelse for situationen og følger i øvrigt politiets anvisninger, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.