Låner sin bil ud: Så blitzer politiet den med 217 km/t

Kørekortet ryger med det samme. Foto: Shutterstock

Bilen var ikke hans egen, men derfor holdte en vanvidsbilist sig ikke tilbage, da han gav den gas på den jyske vestkyst.

"Vi inddrager kortet fra vanvidsbilister," 

Sådan indleder Syd- og Sønderjyllands Politi en skrivelse, som de håber vil få bilister på tværs af landet til at vågne op. 

Fredag den 20. marts blev en bilist nemlig målt til at køre 217 km/t på Rømøvej ved Skærbæk, hvor man må køre 80 km/t. En ATK-vogn holdt der, fordi strækningen er en af politikredsens fokusstrækninger på hastighedsmålinger.

Det viste sig, at det ikke var ejeren af bilen, der havde kørt, men politiet fandt alligevel frem til føreren. 

Han bor i Sydøstjyllands Politikreds, som nu har aflagt ham et besøg og administrativt inddraget hans kørekort. Han kan se frem til mindst seks måneders ubetinget frakendelse.

Kortet fordufter øjeblikkeligt

Syd- og Sønderjyllands Politi har i to år praktiseret at enten inddrage førerretten straks eller hurtigst muligt efter en måling.

Alt efter om målingen er foregået på laser eller videovogn, eller om den er sket i en af færdselspolitiets ATK-vogne. Det sker ved 100 procent overskridelse, hvor hastigheden er højere end 100 km/t. eller på motorvej mere end 200 km/t.

Siden politiet startede, så har de haft en halv snes sager, hvor praksis er blevet brugt. På den måde har man kunnet inddrage vanvidsbilisternes kørekort med det samme.