Kvinde reddet fra flammehav: Nabo hyldes som helt

Genrefoto. Foto: Shutterstock

Pludseligt hørte han sin nabo råbe om hjælp.

En nabo er i den grad dagens helt, fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten. 

Den handlekraftige nabo reddede søndag morgen en ældre kvinde ud af et brændende hus på Johannes Ewalds Vej i Åbyhøj. Det var naboen, der omkring kl. 8.10 hørte kvinden råbe om hjælp, hvorefter han opdagede, at der var ild i hendes hus.

Naboen ringede straks 112, fik alarmeret de øvrige naboer og løb ind i det brændende hus, hvor han fik fat i den ældre kvinde, som lå i sengen, og fik hende slæbt ud i sikkerhed. Kort efter kom politi og brandvæsen frem, og efter noget tid blev branden slukket.

Kvinden pådrog sig nogle slemme forbrændinger og blev kørt på sygehuset, men hun er uden for livsfare. Den mandlige nabo fik mindre skader efter sin redningsaktion, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Rækkehuset fik omfattende skader, og der skete også skade på nabohuset. Formentligt opstod branden i en juledekoration, hvor der stod et tændt stearinlys. Den handlekraftige nabo er nu indstillet til en dusør for sin indsats.

Forsøgte at snyde kvinde

En 72-årig kvinde fra Struer blev søndag eftermiddag ringet op af en mand, som udgav sig for at være en betjent fra Østjyllands Politi. Manden forklarede, at han ringede, fordi der var sket nogle mistænkelige transaktioner på kvindens konto.

Den 72-årige synes, det hele lød lidt for mærkeligt, og hun spurgte derfor, hvad manden hed til efternavn. Det fik ham til at afbryde forbindelsen og opgive sit foretagende.

På kvindens telefon fremgik det, at manden ringede fra Østjyllands Politis hovednummer, men der var altså IKKE tale om en rigtig betjent.

"Hvis en betjent fra Østjyllands Politi ringer til dig, vil det aldrig være fra hovednummeret. Bliver du i tvivl, om det er politiet, der ringer til dig, så bed om betjentens fulde navn og afdeling, læg på og lav et kontrolopkald," fortæller Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.