Kunne ikke lade være: Nu ryger kørekortet igen

Foto: Shutterstock

En ung mand havde lige generhvervet sit kørekort, men nu må han igen vinke farvel til pappet.

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller i døgnrapporten, at de tirsdag aften havde en travl aften, fordi en isglat parkeringsplads fristede nogle lokale personer. 

Det startede klokken 20.21 fik politiet anmeldelse om, at der blev kørt race på parkeringspladsen ved Herfølge Stadion, hvor der var isglat.

Ifølge anmelderen så gassede bilerne kraftigt op og lavede hjulpin, hvilket larmede og forstyrrede naboerne til parkeringspladsen. En patrulje kørte til stedet, men da var parkeringspladsen tom for biler.

En time senere lagde politiet igen vejen forbi parkeringspladsen. Denne gang var det et par færdselspatruljer, der ville se, om der fortsat var ro på stedet.

Kører ræs

Da betjentene så, at der nu igen var gang i den vilde kørsel på p-pladsen, filmede politiets videobil en bil, som gassede voldsomt op, lavede hjulpin, sideudskridning og bakning med håndbremsevending på den isglatte parkeringsplads.

Tre andre biler holdt og så på, mens den ene bil kørte ræs. Politiet henvendte sig til føreren af bilen, en 21-årig mand fra Borup, som blev sigtet for sin vilde og forstyrrende kørsel, hvilket udløser et klip og en bøde.

Det stoppede dog ikke der. 

Den yngre mand havde netop i efteråret 2020 generhvervet sin førerret, efter han i 2019 fik et kørselsforbud, da han som ny bilist fik to klip i kørekortet for hastighed og for at køre race. Denne sag giver ham et tredje klip i kørekortet inden for tre år, hvilket betyder, at han ud over bøden kan forvente at få en betinget frakendelse af kørekortet. Han må derfor nu igen have fat i kørelæreren for at beholde sit kørekort.