Knaldet - mens de venter på narkometeret

Foto: Shutterstock

En betjent måtte pludseligt tænke hurtigt.

To narkobilister blev torsdag snuppet samtidig på Holbækvej ved Vig i Odsherred. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

"Kl. 12.15 havde en patrulje standset en personbil i en rutinekontrol på Holbækvej i Vig. Bag rattet sad en 54-årig mand fra Brøndby, som betjentene mistænkte for at køre i narkopåvirket tilstand, så de tog en test med narkometeret," skriver politiet, inden de fortsætter: 

"Det tager omkring 15 min inden narkometeret har analyseret testen, og imens den ene betjent ventede på resultatet, så spildte den anden betjent i patruljen ikke tiden."

Da der i det samme kørte en personbil forbi på Holbækvej, slog betjenten bilens nummerplade op i politiets systemer på mobiltelefonen. Da der i søgeresultatet stod, at bilen var efterlyst for brugstyveri, tog betjenten en hurtig beslutning.

Stjålet fra ekskæresten

Han løftede narkometeret ud af patruljebilen, så hans makker kunne få testsvaret, hvorefter han kørte efter den stjålne bil, som kørte videre ad Holbækvejfortæller politiet.

"Den efterlyste bil blev hurtigt standset, og det skulle vise sig, at nu havde betjentene virkelig fået hænder fulde. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra Højby Sj. var frakendt førerretten og påvirket af amfetamin, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Bilen havde han stjålet fra sin ekskæreste ugen før, så han blev sigtet for brugstyveri, narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Ved en visitation blev han fundet i besiddelse af 6,3 gram amfetamin, som blev beslaglagt med henblik på destruktion, og den 27-årige sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer."

"Endnu en patrulje måtte assistere, da resultatet af den første narkometertest i mellemtiden var kommet. Den 54-årige mand var påvirket, så han blev også anholdt, sigtet for narkokørsel og kørt til blodprøveudtagelse. Begge mænd blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og den stjålne bil blev leveret retur til rette ejer."

Begge sigtede kan forvente at høre mere i sagen, når politiet har fået resultatet af blodprøveanalysen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.