Fik corona-hjælp: Nu er han varetægtsfængslet

Foto: Shutterstock

En 32-årig mand fik som mange andre hjælp af staten under corona-krisen, nu mistænkes han for ikke at have rent mel i posen.

En 32-årig mand er blevet varetægtsfængslet foreløbigt i fire uger som mistænkt for bedrageri af særlig grov karakter over for Erhvervsstyrelsen i forbindelse med Corona-hjælpepakkerne til erhvervsvirksomheder, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi. 

Han blev af anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, torsdag formiddag. Sigtelsen lød på bedrageri af særlig grov beskaffenhed. 

Den 32-årige er mistænkt for at have bedraget Erhvervsstyrelsen, i forbindelse med ansøgninger om lønkompensation for medarbejdere i et firma i Greve - idet han på baggrund af falske oplysninger til Erhvervsstyrelsen fik udbetalt et sekscifret beløb i lønkompensation i medfør af Corona-hjælpepakkerne til erhvervsdrivende. 

 

 

Retten i Holbæk har varetægtsfængslet den 32-årige i foreløbigt 4 uger. 

“De vedtagne hjælpepakker er baseret på gensidig tillid og har stor samfundsmæssig betydning i en tid, hvor det handler om at få dansk erhvervsliv sikkert igennem krisen. Misbrug af ordningen er derfor noget, som politiet og anklagemyndigheden ser med meget stor alvor på. På den baggrund er det særdeles glædeligt, at det i denne sag er lykkedes dels at sikre udbyttet fra svindlen, dels hurtigt at få anholdt og varetægtsfængslet den mistænkte”, udtaler specialanklager Anja Lund Liin, anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Sagen mod den 32-årige skal nu efterforskes yderligere af Midt- og Vestsjællands Politi.