Flygter i høj fart: Kører lige i favnen på 10 sigtelser

Det blev til en dramatisk jagt i Randers. Foto: Kim Matthäi Leland

Det var alt andet end vellykket, da en 26-årig forsøgte at stikke af fra politiet på en knallert.

En 26-årig mand lykkedes ikke med sit forsøg på at køre fra politiet på sin knallert i går i Randers – til gengæld lykkedes det ham at få 10 sigtelser fra ordensmagten. Det fortæller Østjyllands Politi, der stod bag pågribelsen af knallertkøren. 

Stikker af i høj fart

Det var en betjent på motorcykel, der onsdag sidst på eftermiddagen, dirigerede den 26-årige ind til siden, da han holdt i lyskrydset Grenåvej/Ørneborgvej i Randers. Knallertføreren standsede, og betjenten aftalte med ham, at de sammen skulle køre til politigården i Randers for at teste knallertens hastighed.

Men efter få meter forsøgte den 26-årige at køre fra motorcykelbetjenten. Det foregik i høj fart, op over flere fortov og flere gange over for rødt, inden han kørte ind ad gågaden i Gråbrødrestræde, hvor han smed knallerten og fortsatte flugten til fods. Betjenten var dog hele tiden lige bag ham, og han fik indhentet den 26-årige og lagt ham i håndjern. 

Indkasserer 10 sigtelser

Da den unge mand blev visiteret viste det sig, at han både havde morfinpiller og hash i lommerne. Han blev i alt sigtet for følgende 10 forseelser: 

  1. Narkokørsel
  2. Ikke at efterkomme politiets anvisninger
  3. Kørsel over for rødt lys
  4. Kørsel over for rødt lys
  5. Kørsel over for rødt lys
  6. Kørsel på fortov
  7. Kørsel, hvor der var indkørsel forbud
  8. Kørsel i gågade
  9. Besiddelse 19 morfinpiller
  10. Besiddelse af 38 gram hash

Derudover kan der komme yderligere sigtelser, når det er blevet undersøgt, om knallerten er stjålet, og om den er tunet – hvilket politiet ud fra mandens kørsel har en kraftig mistanke om.