Blodigt drama: Patrulje redder svane i knibe

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Søndag formiddag udviklede sig pludselig dramatisk.

Søndag formiddag var stille for Midt-og Vestjyllands Politi - og heldigvis for det, for det skulle vise sig at en svane havde stærkt brug for hjælp.

 

Da patruljen kommer forbi en møbelforretning i Ringkøbing, får de øje på en svane der har placeret sig uden for - og den var både passiv og helt blodig, berettes der fra betjentene. Heldigvis så hjælper politiet også gerne svaner i bekneb, så de sprang hurtigt til for at hjælpe.

 

Som politiet selv beskriver det på deres Facebookside, så "ændrede søndag formiddag pludseligt karakter til et blodigt drama". Der var ikke akut brug for patruljen andre steder og frokosten blev straks udskudt, så betjentene kunne træde til.

Politiet beskriver at betjentene heldigvis er klædt på til lidt af hvert - hvilket er en god ting, når man skal hjælpe Danmarks nationalfugl, for sådan én, kan godt blive temmelig sur hvis man kommer for tæt på. Det skræmte dog ikke betjentene, som undersøgte svanen nærmere.

 

Betjentene "vendte bunden i vejret" på den blodige svane og ved nærmere inspektion, kunne de konstatere, at den hverken havde synlige sår eller virkede til at fejle noget på vingerne. 

 

Derfor besluttede de sig hurtigt for, at svanen måtte ind på bagsædet i patruljebilen, så den kunne hjælpes på rette vej. Lige netop dét, gik dog ikke helt roligt for sig.

 

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Undgik håndjern

"Lad os bare erkende, at det ikke er alle, der bryder sig om at blive taget med af politiet, og panikken ramte da også svanen, da bildøren smækkede. Havde vi været i tvivl om vingernes tilstand, så fik vi vished nu - de fejlede absolut ingenting," lyder det fra politiet, som også tilføjer, at der kom ro på gemytterne og at det heldigvis ikke blev nødvendigt, at lægge svanen i håndjern.

 

Patruljevognen satte kursen mod fjorden og dét var noget svanen blev rigtig glad for. Da de ankom livede "den ellers noget slatne svane" gevaldigt op og brugte kun få sekunder på, at komme til hægterne. 

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Herefter fløj svanen afsted ud over vandet - og politiet håber på, at den nu lever lykkeligt til sin dages ende. 

 

Derudover understreger de også, at man aldig ved hvad dagen bringer.

 

Du kan se hele politiets opslag med svanen herunder: