Bestialske drab: To ældre udsat for umenneskelige rædsler

Foto: Shutterstock

Det er ikke kun de to grusomme drab, som gerningsmændene er tiltalt for - i anklageskriftet fremgår der også en lang række andre tiltaler, mod de to gerningsmænd.

Sidste år blev to ældre mænd dræbt på den mest barbariske måde, med blot to måneders mellemrum - den ene blev banket til døde og den anden fik halsen skåret over, det skriver a4nu.dk.

Det første drab fandt sted den 20. april sidste år, hvor en 68-årig møntsamler blev banket ihjel i sit hjem i Ruds Vedby. Han blev med anklageskriftets ord dræbt “med massiv stump vold”. Det fremgår i anklageskriftet som Ritzau har fået indsigt i. 

Den 68-årige møntsamler Kiehn Andersen, fik efterfølgende fyldt sit tøj med sten og smidt i en sø ved Blæsinge Grusgrav. Der gik fem dage før han blev fundet. Desuden brændte de to mænd hans hus af. 

I grundlovsforhøret af de to mænd på 35 og 43 år, lød det at offeret var blevet dræbt med 15-20 knivstik i maven, men det viste sig, at han først var blevet stukket efter at han var død. 

Læs også

Misbrugte tre mindreårige - heriblandt sin egen datter

Ifølge anklageskriftet kørte mændene liget af Kiehn Andersen til Blæsinge Grusgrav ved Slagelse. Her stak de ham i maven med en aflang spids genstand og fyldte hans tøj med sten. Derefter kastede de ham i søen, hvor han sank til bunds.

Det lader til at mordet på Kiehn Andersen var et rovmord - de to mænd er nemlig også tiltalt for at have stjålet hans møntsamling, to gevær-etuier og tre haglgeværer.

Kort efter slog de til igen

Små to måneder efter mordet på den 68-årige møntsamler, trængte de to mænd ind i den 80-årige Poul Frank Jørgensens hjem i Vemmelev. Han fik halsen skåret over. Han blev dræbt af et 6 centimeter dybt snit i halsen, hvor den store halspulsåre blev skåret over. Derudover stak de ham også ti gange i ryggen med en eller flere knive.

De to mænd efterlod ham i soveværelset, hvorefter de hældte brændbar væske ud i huset, som de satte ild til.

Derfor er de to mænd nu - foruden drab, sigtet for usømmelig omgang med lig, brandstiftelse, røveri, røveriforsøg, bedrageri og flere tilfælde af overtrædelse aff våbenloven.

De to mænd blev anholdt i juni sidste år. Den 43-årige mand erkendte at have begået dødbringende vold mod de to ældre mænd og at have sat ild til deres huse.

Den 35-årige nægtede kendskab til alle sagerne. 

Den ældste af mændene trak dog sin oprindelige forklaring tilbage, ved et retsmøde i august - hvor han ændrede forklaringen til at det var den yngste som havde begået drabene.

Sagen kommer for Retten i Næstved senere på året.

Læs også

Narkobilist træffer dum beslutning: Straffen falder næsten øjeblikkeligt