Bestialske drab: To ældre udsat for umenneskelige rædsler

Foto: Shutterstock

Det er ikke kun de to grusomme drab, som gerningsmændene er tiltalt for - i anklageskriftet fremgår der også en lang række andre tiltaler, mod de to gerningsmænd.

Sidste år blev to ældre mænd dræbt på den mest barbariske måde, med blot to måneders mellemrum - den ene blev banket til døde og den anden fik halsen skåret over, det skriver a4nu.dk.

Det første drab fandt sted den 20. april sidste år, hvor en 68-årig møntsamler blev banket ihjel i sit hjem i Ruds Vedby. Han blev med anklageskriftets ord dræbt “med massiv stump vold”. Det fremgår i anklageskriftet som Ritzau har fået indsigt i. 

Den 68-årige møntsamler Kiehn Andersen, fik efterfølgende fyldt sit tøj med sten og smidt i en sø ved Blæsinge Grusgrav. Der gik fem dage før han blev fundet. Desuden brændte de to mænd hans hus af. 

I grundlovsforhøret af de to mænd på 35 og 43 år, lød det at offeret var blevet dræbt med 15-20 knivstik i maven, men det viste sig, at han først var blevet stukket efter at han var død. 

Ifølge anklageskriftet kørte mændene liget af Kiehn Andersen til Blæsinge Grusgrav ved Slagelse. Her stak de ham i maven med en aflang spids genstand og fyldte hans tøj med sten. Derefter kastede de ham i søen, hvor han sank til bunds.

Det lader til at mordet på Kiehn Andersen var et rovmord - de to mænd er nemlig også tiltalt for at have stjålet hans møntsamling, to gevær-etuier og tre haglgeværer.

Kort efter slog de til igen

Små to måneder efter mordet på den 68-årige møntsamler, trængte de to mænd ind i den 80-årige Poul Frank Jørgensens hjem i Vemmelev. Han fik halsen skåret over. Han blev dræbt af et 6 centimeter dybt snit i halsen, hvor den store halspulsåre blev skåret over. Derudover stak de ham også ti gange i ryggen med en eller flere knive.

De to mænd efterlod ham i soveværelset, hvorefter de hældte brændbar væske ud i huset, som de satte ild til.

Derfor er de to mænd nu - foruden drab, sigtet for usømmelig omgang med lig, brandstiftelse, røveri, røveriforsøg, bedrageri og flere tilfælde af overtrædelse aff våbenloven.

De to mænd blev anholdt i juni sidste år. Den 43-årige mand erkendte at have begået dødbringende vold mod de to ældre mænd og at have sat ild til deres huse.

Den 35-årige nægtede kendskab til alle sagerne. 

Den ældste af mændene trak dog sin oprindelige forklaring tilbage, ved et retsmøde i august - hvor han ændrede forklaringen til at det var den yngste som havde begået drabene.

Sagen kommer for Retten i Næstved senere på året.