Beskyder patruljevogn: "Fuldstændig uacceptabelt"

Foto: Shutterstock

En patruljevogn blev pludseligt beskudt.

Onsdag aften blev en patrulje fra Østjyllands Politi beskudt af fyrværkeri i det vestlige Aarhus, hvorfra politiet også modtog otte anmeldelser om ulovlig brug af fyrværkeri. Det får nu politiet til at øge patruljeringen i området, oplyses det. 

En handling der vækker vrede og harme hos chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen:

”Det er fuldstændig uacceptabelt, at vores betjente ikke kan få lov til at passe deres arbejde, uden at det er med livet som indsats. Straffeloven er for nylig blevet suppleret med en bestemmelse, der gør, at straffen er blevet skærpet med en tredjedel, så det er noget, vi slår hårdt ned på,” siger han.

Svarer igen

Det lykkedes i aftes ikke politiet at finde frem til, hvem der havde affyret fyrværkeri mod patruljebilen, men episoden får nu Østjyllands Politi til at øge patruljeringen i det vestlige Aarhus.

”I løbet af onsdag aften fik vi otte anmeldelser om, at der blev affyret fyrværkeri i det vestlige Aarhus, og at der i nogle tilfælde også blev skudt efter bygninger, biler og andre mennesker. Det er slet ikke lovligt at fyre fyrværkeri af endnu, så nu øger vi vores tilstedeværelse i området, så vi kan få sat en stopper for den ulovlige brug af fyrværkeri,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Selvom det siden i tirsdags har været muligt at købe fyrværkeri, er det kun lovligt at fyre det af i perioden fra den 27. december til og med den 1. januar.