Beder om hjælp: Politiet må rykke ud til dramatisk fødsel

Foto: Shutterstock

Tirsdag måtte en patrulje rykke ud til en lidt anderledes opgave.

De fleste kommende forældre har mange tanker om fødslen, som både byder på glæde - men også frygt. Især hos de kommende mødre, kan en af de skræmmende tanker især lyde på "Hvad nu hvis vi ikke når frem til hospitalet?," og netop dét, var meget tæt på at ske tirsdag.

Dog takket være en af politiets patruljer, nåede de vordende forældre lige akkurat frem til hospitalet, før deres søn meldte sin ankomst. 

Klokken 17.08 tirsdag indløb et opkald fra en kommende far, der befant sig på Køge Bugt Motorvejen. Med sig i bilen havde han den vordende mor - som var yderst tæt på at føde parrets barn. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten. 

Derfor ønskede manden hjælp til at komme vejen fra Køge til Roskilde uden besvær, han var nemlig bange for, at han ville få problemer med at komme gennem trafikken. Han frygtede at barnet ellers ville blive født i bilen.

Blev født i bilen

Heldigvis stod ordensmagten klar til at hjælpe de kommende forældre og den kommende lille nye borger. 

Politiets vagtcentral aftalte med manden hvor patruljen skulle møde parret, og det lykkedes dem at få kontakt til bilen på Køgevej i Roskilde, hvor de kørte eskorte for bilen til Roskilde Sygehus. 

Det var heldigt at politiet kunne træde til og hjælpe parret gennem trafikken, for babyen havde også fart på - parret nåede kun lige akkurat frem.

Da de ankom til sygehuset kom en sygeplejerske løbende ud og tog imod det fødende par, lige tids nok til at tage imod babyen, der kom til verden i samme øjeblik.

Poltiet melder at det blev en velskabt dreng, der blev født i bilen lige foran Roskilde Sygehus. 

De kan også oplyse at den lille familie har det godt og at politiet var glde for at kunne hjælpe.