Beder mand om at tage mundbind på: Det skulle han aldrig have gjort

Foto: Rigspolitiet

En venlig opfordring fik en mand til at tænde af.

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte onsdag morgen kl. 6.00 til banegården i Aarhus efter en anmeldelse om, at en DSB-medarbejder var blevet overfaldet. Det fortæller politiet i døgnrapporten. 

På stedet traf betjentene medarbejderen, som havde fået nogle skrammer i ansigtet, men han var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Han forklarede, at han havde bedt en mand, der sad på en bænk på banegården, om at tage mundbind på. Da manden nægtede, blev han bedt om at forlade banegården, og det fik ham til at hælde noget af sin øl ud over DSB-medarbejderen. 

Flere vidner havde set hvordan manden efterfølgende tog nogle skilte på banegården og kastede på medarbejderen, ligesom han også tildelte ham nogle slag med et par af skiltene. 

Da manden hørte, at politiet var på vej, løb han fra stedet. 

Gerningsmanden var ikke at træffe, da betjentene kom frem, men 45 minutter senere ringede en 47-årig mand selv til politiet og fortalte, at han stod på banegården og gerne ville tale med politiet om en episode. 

Patruljen kørte til stedet og kunne hurtigt konstatere, at den 47-årige svarede til det signalement, vidnerne havde givet. Den 47-årige forklarede, at han havde handlet i selvforsvar, men han blev anholdt og sigtet for vold mod en person i offentlig tjeneste, oplyser Østjyllands Politi. 

Viser narko frem

Østjyllands Politis specialpatrulje tog onsdag kl. 17.45 hen til en lejlighed i Aarhus V, hvor de havde mistanke om, at der skulle være ulovlige stoffer. 

De 21-årige beboer på stedet åbnede, da betjentene bankede på, og han erkendte straks, at han havde narko i sit hjem, som han solgte af. Han viste frivilligt, hvor han havde gemt ”sagerne”, og betjentene beslaglagde en del hash og skunk i salgsposer og flere tusinde kroner i kontanter, som formentligt stammer fra narkohandel. 

Den 21-årige blev anholdt og sigtet for narkosalg.  Fem af den 21-åriges venner befandt sig også i lejligheden, og de blev alle visiteret – men havde ikke noget ulovligt på sig.