Aflivet på stedet: Tragisk ulykke koster hest livet

Foto: Shutterstock

Skaderne var så slemme, at hesten måtte aflives øjeblikkeligt.

Søndag rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld med flere parter involveret i det vestgående spor på Vestmotorvejen ved Bjæverskov.

Der var tre parter, heriblandt en væltet hestetrailer med to heste i, involveret i ulykken, så trafikken på motorvejen i vestgående retning blev afspærret i forbindelse rednings- og oprydningsarbejdet.

Den ene af de to heste i den væltede hestetrailer var kommet så slemt til skade, at den blev aflivet på stedet, bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.  

Den anden hest blev transporteret væk i et andet køretøj med hestetrailer, som blev tilkaldt til uheldsstedet. Føreren af bilen med hestetraileren – en 19-årig kvinde fra Hørsholm – blev bragt til skadestuen, men var sluppet med diverse knubs ligesom de to øvrige førere ved uheldet.

Uheldet skete, da en 51-årig mand fra Ringsted kørte i vestlig retning i vognbanen længst til højre. Under en overhaling af den 19-åriges bil med tilkoblet hestetrailer ramte den 51-årige hestetraileren, der kom i slinger og standsede i vognbanen mod midten.

En 45-årig kvinde fra Nordhavn, der kørte bag de to parter, nåede ikke at bremse i tide, så hun ramte den 51-åriges bil og blev dermed involveret i uheldet. Klokken ca. 15.40 blev der åbnet for trafik i det ene spor indtil klokken cirka 16.00, hvor oprydningsarbejdet var sluttet, så trafikken kunne normaliseres på stedet

Forvekslet med nødblus

Senere måtte politiet i aktion igen.

Søndag klokken 18.53 fik politiet anmeldelse om, at der muligvis var set et nødblus over Roskilde Fjord.

Politiet iværksatte en redningsaktion, og en helikopter blev sendt til stedet og afsøgte fjorden med termisk kamera. Brandvæsnet satte en båd i fjorden for at lede efter personer i nød, men fandt ingen. Poltiet fik til sidst kontakt til et par i Jyllinge, som havde tændt en rød rislampe, som var blevet taget af vinden og drev ud over Roskilde Fjord.

Redningsaktionen kunne herefter afblæses, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.