14-årig bilist fører politiet på sporet af fangst

Foto: Shutterstock

Hændelsen startede først, da de vinkede den unge bilist ind til siden.

En kun 14-årige pige bragte søndag sig selv i problemer, fortæller Nordjyske.dk.

Udover pigens unge alder, manglen på et kørekort og at hendes bil ikke havde påmonteret nummerplade, så opstod der et andet problem. Politiet mistænker, at fem biler fra den adresse, hvor pigen var kørt fra, var klonet. Hvad det betyder, vender vi tilbage til. 

Nordjyllands Politi fik først øje på bilen ved Blåborgvej i Rakkeby. Manglen på nummerplade gjorde, at betjentene straks fattede interesse for bilen, som de vinkede ind til siden til et rutinetjek. 

Klonede

Da politiet tjekkede stelnummeret, fandt de ud af, at bilen med den for unge fører var importeret fra Tyskland. Herefter kørte betjentene til den adresse, som pigen kom fra. Her traf de en 30-årig mand og dennes far på 62. 

Udover de to mænd så stiftede politiet også bekendtskab med fem andre biler, der befandt sig på adressen. Disse biler mistænker Nordjyllands Politi for at være klonede. 

Det betyder, at bilen kører rundt med et andet registreret stelnummer, typisk fra samme mærke og model. Ifølge Motormagasinet benyttes denne teknik ofte, hvis man ønsker at dække over, at en given bil er stjålet.