Tragedie: 9-årig dreng død på familietur

Andy blev kun 9 år. Privatfoto

En helt almindelig hyggelig dag på vandet med deres tre drenge, endte med det værste man kan komme ud for som forældre.

De fleste drenge elsker aktiviteter med fart på, som eksempelvis vandski og wakebord. Andrew og Cassandras tre sønner elskede også den slags aktiviteter, og derfor tilbragte familien en hel dag på vandet ved Lake Eufaula i Oklahoma. Det skriver au.news.com.

Det var den 6 juni i år, hvor de tre drenge skiftevis stod på wakeboard og vandski efter båden. Det var varmt og familien havde været afsted i mange timer. Sønnerne begyndte at klage over at de havde hovedpine og var trætte, hvilket moderen tilskrev den lange dag på vandet og i solen. Men en af drengene blev dårligere. 

Andy på 9 år, havde kvalme, kastede op, var svimmel og var træt. Han lagde sig derfor bagerst i båden, hvor han krøb sammen og lukkede øjnene. På et tidspunkt skal faderen hjælpe en af de andre drenge op i båden og båden tipper, faktisk så meget at Andy pludselig ryger i vandet - men han vågner ikke af at ryge ned i søen.

Kunne ikke genoplives

Forældrene får ham hurtigt reddet op på båden, og kommer i land, hvor de får tilkaldt hjælp. Men der var ikke noget redderne kunne gøre for at redde ham og han kunne ikke genoplives.

En undersøgelse af drengen viste at han havde 72 procent carboxyhæmoglobin i blodet, hvilket begrænsede hans iltforsyning til hjernen kraftigt. 

Andy var død af kulilteforgiftning fra bådens udstødning. 

Nu har hans mor Cassandra delt den forfærdelige ulykke på Facebook, for at advare andre om risikoen. 

‘Vores lille Andy, vores dreng, døde formentlig langsomt den eftermiddag og vi vidste det ikke engang’, skriver hun i opslaget. 

Det eneste der trøster hende i den sønderrivende sorg er, at hun ved hendes lille dreng ikke led.

‘Han græd ikke og kaldte efter mig, han faldt bare i søvn og det var det’. Skriver hun på Facebook. 

Hun fortæller også i opslaget, at de slet ikke var klar over, at der var en risiko for, at deres børn kunne blive kulilteforgiftet ved at stå på wakeboard efter båden - derfor vil hun nu gerne advare andre. 

Andy på wakeboard. Foto: Privat

 

Familien elskede at lave aktiviteter på vandet sammen. Foto: Privat