Ny Putin-melding: Vi har ikke set det værste endnu

Foto: Shutterstock.com

Vi skulle angiveligt ikke have set det værste fra den russiske præsident endnu.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, har torsdag talt i telefon med Rusland præsident, Vladimir Putin. Telefonsamtalen mellem de to præsidenter varede i næsten halvanden time.

Konklusionen efter telefonsamtalen er, at Vladimir Putin holder fast i sine holdninger. Ligeledes blev det angiveligt gjort klart, at han afviser ethvert 'kompromis'. Det skriver franske BFMTV.

Det franske medie skriver, at Emmanuel Macron var 'pessimistisk' efter sin halvanden time lange telefonsamtale med Vladimir Putin.

Tilsyneladende mener den franske præsident, at 'det værste endnu ikke er kommet' i Ukraine. Det skulle være blevet gjort klart af Putin under telefonsamtalen, hvor han udtrykte 'sin store vilje' til at fortsætte sin offensive, hvis formål er 'at overtage kontrollen' over hele landet.

Under telefonsamtalen blev det ligeledes gjort klart af den russiske præsident, at den russiske hærs invasion af Ukraine udvikler sig 'i henhold til planen', der er blevet lagt af Putin og hans folk i Moskva.

Endvidere fremsatte den russiske præsident endnu en trussel mod Ukraine under samtalen med Emmanuel Macron. Han fortalte nemlig, at det kun ville blive 'værre', hvis ukrainerne ikke vil acceptere hans betingelser.

Vladimir Putin bekræftede også overfor Macron, at han fortsat har til hensigt at gennemføre en 'denazificering' af Ukraine, hvilket han har bebudet siden krigens start.

"Præsidentens (Macron, red.) intuition er, at det værste endnu ikke er kommet, i betragtning af, hvad præsident Putin fortalte ham," lyder det fra l'Elysée.

"Den russiske ambition er at overtage hele Ukraine. Vladimir Putins krigsmål har ikke ændret sig," fortsættes det.

Ud fra meldingerne fra den franske præsident, kan det derfor konkluderes, at Vladimir Putin ikke har planer om at stoppe sine angreb, før det er lykkedes den russiske hær at overtage hele Ukraine.