Chokfund i stor aktion: 45 forsvundne børn fundet

Foto: Shutterstock

“Min tak går til alle, som har støttet op om denne operation.”

Sådan lød ordene fra Peter Tobin, som er amerikansk Marshal for det sydlige distrikt i Ohio. Operationen der er tale om, kaldes Operation Autumn Hope. Den har reddet i alt 109 ofre for menneskehandel. Det skriver USA Today.

I blandt disse personer var 45 af dem, børn som var meldt savnet. I alt kunne intet mindre end 70 sager om savnede og udnyttede børn, ryddes fra advokatkontorets skrivebord. 

Mange anholdte 

Operationen blev gennemført af retshåndhævende myndigheder overalt i Ohio, som i samarbejdede i en månedslang efterforskning. Der blev anholdt 179 personer i forbindelse med operationen.

“Jeg ved at Operation Autumn Hope, har gjort en forskel for mange unge liv.” Udtaler Peter Tobin.

Der var fire fokuspunkter i operationen, at redde ofre for menneskehandel og hjælpe dem videre gennem sociale myndigheder, finde frem til savnede og udnyttede børn, pågribe dem som har sex med mindreårige, samt at pågribe dem som ønsker at købe sex. 

Operationen er ikke den eneste af sin slags, i august blev en anden også gennemført, dem havde fokus på de børn som bliver udnyttet på internettet. Det var nemlig rapporteret at dette problem havde været stigende, under corona-pandemien.