Betjent dømt efter besøg i IKEA

Foto: Shutterstock

Personalet i IKEA blev for nylig opmærksomme på en mand, som havde lige rigeligt i sin vogn.

Det var i IKEA i Väla ved Helsingborg i sverige, at personalet opdagede at en mand var på vej til at snyde dem. Manden havde netop scannet sine varer ind i selvbetjeningskassen og beløbet på kvitteringen lød på omkring 300 svenske kroner. Dog synes personalet at mandens vogn var lige rigeligt fyldt med varer, i forhold til det beskedne beløb som stod på mandens kvittering. Det skriver det svenske Expressen.

Manden i 30’erne blev derfor stoppet af personalet, som spurgte manden om han havde scannet alle sine varer ind - og det påstod manden at han naturligvis havde. Personalet kunne dog hurtigt se, at der i vognen var varer for omkring 3500 svenske kroner og ikke kun de 300 svenske kroner, som der ellers stod på kvitteringen. Manden nægtede fortsat at have snydt og forsøgte at forlade IKEA med sine varer, men personalet stoppede ham. Her forklarede han så at der måtte være sket en fejl og at han havde haft et blackout. 

Politiet måtte rykke ud til deres luskede kollega

Den hoppede forklaring hoppede personalet ikke på og de fik tilkaldt deres chef. Da chefen ankom , så trak manden straks sit politiskilt frem og fortalte at han intet havde at skjule - for han var nemlig politibetjent. Det var chefen dog fuldstændig ligeglad med og svarede manden “du kan fortælle det til dine kolleger”. 

Herefter blev politiet tilkaldt og de måtte tage sig af deres kollega. Det blev senere efterforsket om manden havde haft blackouts tidligere - og det kunne hverken politiet som arbejdsgiver eller mandens læge bekræfte, derfor blev den påstand ikke taget for gode varer. 

Betjenten nægtede at det var et planlagt tyveri, men tinget i Helsingborg mente klart at manden havde været opmærksom på hvad han lavede. Under efterforskningen fratrådte manden sin stilling i politiet, derfor kom sagen aldrig for politiets personale udvalg. 

Ved retssagen i september, fik manden en betinget dom for tyveri og tildelt dagsbøder på 2.700 svenske kroner - det er ikke oplyst hvor mange dagsbøder der er tale om.