Ambulance i fuld udrykning ramt af sten kastet fra bro

Ambulanceredderne er meget chokerede efter hændelsen. Foto: Privatfoto

En ambulance var på vej mod hospitalet med en patient med mavesmerter, da den blev ramt af en sten kastet fra en gangbro.

En ambulance under en nødsituation blev i går aftes ramt af en sten, som nogen kastede fra en bro over E18. Det fortæller den svenske avis Aftonbladet. Den chokerende hændelse fandt sted nær den svenske hovedstad Stockholm. Avisen har talt med en af de ambulancereddere, der rykkede ud til ulykkesstedet. 

Han fortæller, at han er chokeret efter hændelsen. 

"Tre mennesker kunne være døde, og ni børn kunne være forældreløse," udtaler ambulancechauffør Bengt Larsson.

Ambulancen blev ramt af en stor sten. Foto: Privatfoto

 

Brager ind i ambulancen

Den seneste uge har stenkast fra høje steder været et tilbagevenden problem i Sverige. Flere sten, der var blevet kastet ud fra gangbroer over vejene, havde ramt biler. Denne gang var det dog en ambulance, der blev ramt. 

Ambulancen, som Bengt Larsson befandt sig bag rattet i, havde svaret på et kald fra en nødsituation på E18. De var på vej mod hospitalet med en person, der havde akutte mavesmerter, da ambulancen blev ramt af en stor sten. 

"Den (stenen, red.) bragde bare ned i bilen. Først forstod vi ikke, hvad der var sket. Men da vi når frem til hospitalet, ser vi bulten, og så forstår vi det," fortæller Bengt Larsson, der kørte ambulancen.

Politiet mener at ambulanceredderne. Foto: Privatfoto

Han siger, at bilen var millisekunder fra, at stenen ramte bilruden. Ingen - hverken ambulancereddere eller patienter - kom til skade, da de blev ramt af stenen. Men begivenheden efterlader alligevel dybe spor, siger Bengt Larsson.

Frygter de går efter blå blink

Politiet i Stockholm har en formodning om, at nogle af disse stenkastere særligt har udset sig udrykningskøretøjer som mål. Det svenske politi er begyndt at omtale fænomenet "sabotage mod udrykningsoperationer".

Aftonbladet har talt med en anden ambulanceredder Andreas Westin, der forholder sig til det nyopståede fænomen. 

"Sabotage mod udrykningsoperationer er en frygtelig alvorlig forbrydelse. Vi udfører en samfundsmæssig funktion. Dette er vores arbejdsplads, vi passerer dette sted ti til femten gange om dagen. Jeg vil ikke en gang tænke på, hvordan min kollega har det lige nu, hvor han gør sig klar inden nattevagten," udtaler Andreas Westin, der er ambulanceredder i Stockholm, til Aftonposten.