Stopper for at lure: Så går det først galt

Foto: Shutterstock

Det kunne mærkes på trafikken, at der skete et uheld - og så skete der endnu et

Det er formentlig de fleste, der har holdt i en kø på motorvejen, fordi der er sket et uheld. Køerne opstår enten, når man venter på redningspersonalet, eller når de andre trafikanter har travlt med at kigge med og finde ud af, hvad der er sket. Kiggeriet sænker dog ikke kun trafikken. Nogle gange fører det i sig selv til flere farlige situationer. 

Det kan Midt- og Vestsjællands Politi skriver under på, fortæller kredsen i døgnrapporten fredag. Torsdag førte kiggeri ved et uheld nemlig til et mere. 

"Kiggekø" får konsekvenser

Eftermiddagstrafikken var ved at tage til klokken  15.21, da en varebil kørte op i en forankørende på Vestmotorvejen i vestlig retning, da føreren en 20-årig mand fra Slagelse kort var uopmærksom, mens han stillede på radioen. På grund af kødannelse længere fremme var en 41-årig kvinde fra Viborg bremset op, og hun blev ramt bagfra af varebilen. Uheldet skabte kø på motorvejen, så der blev sendt autohjælp og en skiltevogn, til at borttransportere de forulykkede biler og hjælpe med at afvikle trafikken.

Mens oprydningsarbejdet stod på, opstod der en såkaldt kiggekø i den modsatte side af motorvejen mod øst. Kl. 16.02 kom en anmeldelse om, at der nu var sket et nyt uheld i forbindelse med kiggekøen. En 29-årig kvinde fra Køge kom kørende, da trafikken foran pludselig bremsede kraftigt ned. Hun nåede ikke at bremse, men påkørte en 49-årig mand fra Hårlev, så hans bil blev skubbet videre frem i en tredje personbil.

Ingen personer kom til skade ved nogen af ulykkerne, men bilerne blev beskadiget. Politiet registrerede begge uheld, som torsdag eftermiddag forårsagede kø på motorvejen i begge retninger.