Nyt lovforslag om videoovervågning: Har du styr på din virksomheds overvågning?

Foto: Unsplash

Dette indhold er sponsoreret

 

Med et nyt lovforslag muliggøres anvendelsen af videoovervågning fra virksomheder til retssager. Her drejer det sig særligt om situationer som terrorangreb, gidseltagninger og bandeskyderier. 

 

Grundlaget for dette nye lovforslag bygger sig på en større anvendes af videoovervågning i det offentlige rum og anvendelsen af denne i diverse retssager. 

 

Men med et nyt lovforslag som dette, bør virksomheder også være mere opmærksomme på sin videoovervågning og sikre, at alle kameraer vedligeholdes og anvendes korrekt, mener Thomas Bagger, som er salgsdirektør i en af Danmarks største sikringsvirksomheder Bagger Låse & Alarm A/S. 

Få styr på din virksomheds videoovervågning

Thomas Bagger udtaler at han synes at det er en god idé at videomateriale fra virksomheder kan anvendes i retssager. Dog bringer dette en anden bekymring med sig: Korrekt anvendelse af kameraer. 

 

Bagger Låse & Alarm oplever nemlig ofte at flere virksomheder, som får installeret deres videoovervågning forkert. Dermed kan videoen ikke anvendes, hvilket kan blive en hæmsko for politiet. 

Gennemgå din virksomheds kameraer

Derfor understreger Thomas Bagger, hvor vigtigt det er at have styr på virksomheden videoovervågning, før skaden er sket. 

 

Bagger Låse & Alarm tilskynder til, at alle virksomheder gennemgår deres kameraer og sikrer sig, at din virksomheds videoovervågning er installeret korrekt. Dermed vil et lovforslag, som er skabt med henblik på at bringe sikkerhed til befolkningen, få mere gavn for politiets arbejde og resultater. 

 

Læs mere om TVO-anlæg hos Bagger Låse her.

Lovforslaget simpelt forklaret

Helt simpelt forklaret, så går det lovforslag ud på, at politiet har ret til at overtage videoovervågnings materiale fra private virksomheder og anvende dette til efterforskning og retssager. Generelt består lovforslaget af tre sammenknyttede komponenter.

 

For det første skal politiet have lov til at få adgang til overvågningskameraer hos både myndigheder, virksomheder og private. Dette gør sig gældende i særlige situationer, hvor enten menneskeliv eller samfundsværdier er i fare. 

For det andet skal politiet i nødsituationer have ret til at kunne anvende al videoovervågning i et specifikt område uden en retskendelse, hvis der er presserende grund til en hastig behandling.

 

I relation til dette vil politiet endda i særlige tilfælde kunne få adgang til overvågningsbilleder uden ejeren af videoovervågningskameraet kender til det. 

 

For det tredje ønskes en potentiel tilføjelse til dette lovforslag, nemlig at kommuner kan opsætte videoovervågning uden tilladelse hos politiet. Denne tilføjelse skal bidrage til forøget sikkerhed i gaderne og bedre muligheder for politiet og private i forbindelse med kriminalitet.