Derfor er en mobilholder til bilen smart

Foto Pexels

Det er ulovligt at bruge en håndholdt mobil, mens du kører bil. Det gælder også, hvis du holder stille for eksempelvis rødt eller sidder i kø. Hvis du bryder loven og bliver taget i det, koster det en bøde og et klip i kørekortet. Flere og flere vælger derfor at investere i en mobilholder til bilen, da de så stadig kan bruges deres smartphone til for eksempel navigation. 

Det kan en mobilholder bruges til

En mobilholder er for eksempel relevant for dig, som ofte bruger din mobil som GPS. Det er nemlig forbudt at holde din mobil i hånden. Flere vælger derfor at lægge deres mobil i kopholderen eller på sædet ved siden af. Men hvis du drejer eller bremser hårdt op, kan du hurtigt risikere, at mobilen ender på gulvet eller mellem sæderne. Med en mobilholder til bil behøver du ikke bekymre dig om dette. 

Hvis du bruger din mobil som håndholdt, er det ulovligt. En mobil, som ligger på skødet eller sædet, gælder som håndholdt. Men hvis den er fastgjort i en mobilholder, må du gerne bruge den til nogle formål. Du kan for eksempel trykke på knapperne, hvis du modtager et opkald. En mobilholder kan altså være en god ting for dig, som ofte skal snakke i telefon, mens du kører. 

Sådan finder du den rigtige mobilholder

Der findes et utal af forskellige forskellige designs, og det kan derfor være svært at finde den rigtige mobilholder. 

Først og fremmest skal du tjekke, at mobilholderen passer til din mobil. Hvis din mobil er meget stor eller lille, kan det være, at den ikke vil sidde særlig godt fast, og det er irriterende. 

Derudover skal du også være opmærksom på, om mobilholderen kan sidde fast i din bil. Nogle holdere sidder fast i ruden med en sugekop og passer til de fleste biler. Andre sættes dog fast i bilens udluftning og passer derfor kun til specifikke designs. 

Du kan også købe mobilholdere med specielle funktioner. Det kan for eksempel være relevant for dig at betale lidt ekstra for en, som også har trådløs opladning.