Den skræmmende sandhed: disse 3 ting skal rengøres oftere

Foto: Shutterstock

Når det kommer til at rengøring, så føles det som om, at der aldrig er en ende på det. Man kan altid finde nyt snavs at gå i kamp med!

Rengøring tager tid – tid som vi måske ikke har

Rengøring tager tid, og det er derfor vigtigt, at du har en hjælpende hånd, så du ikke står med det hele selv. Hvis du har fuldtidsarbejde og/eller børn, så er der bare ikke timer nok i ugen til at tage sig af det hele.

3 ting, som ikke rengøres grundigt nok

Hvis du gerne vil skræmmes, så kan du læsere on 3 ting, som ofte ikke renses godt nok.

1. Din sofa kræver mere end bare en tur med støvsugeren

Sofaen er et møbel, som bruges ofte af mange forskellige mennesker - både familien, gæsterne og måske husdyrene. Af denne grund burde den også få en god rensning og ikke bare en tur med støvsugeren.

Betrækket på sofahynderne burde komme en tur i vaskemaskinen en gang om ugen. Hvis den ikke kan tåle dette, så kan du lave en blanding af vaskemiddel og lunkent vand som du sprayer på sofaen og tørre over med en fugtig klud.

2. Dyner og puder kan ikke bare nøjes med et skift af sengetøj

Ligesom sofaen, så kan du ikke nøjes med at skifte betræk på dyner og puder en gang om ugen. Dyner, og især hovedpuder, samler alt muligt snavs fra vores kroppe:

  • Sveden, der frigives, mens vi sover
  • Snavs fra vores ansigt og hår
  • Bakterier, som sidder på vores hud samlet op i løbet af dagen

Derfor skal du også sørge for vask af dyne og puder. Dette kan gøres på mange måder alt afhængigt af den type dyne/pude du ejer.

3. Topmadrassen skal også renses oftere

Ligesom med vores dyner og puder, så samler topmadrassen også en masse snavs og bakterier fra vores kroppen. Den kan derfor heller ikke bare nøjes med at få skiftet lagen en gang om ugen.

Topmadrassen kan smides i vaskemaskinen, men det kræver en stor vaskemaskine og tørretumbler. Du kan også nøjes med en grundig pletfjerning, hvis du ikke har en stor nok vaskemaskine.

Det kræver meget at gøre ordentligt rent, men heldigvis er det de færreste, der dør af en smule snavs.

Selvom dette kan virke overvældende og demotiverende, så skal du ikke blive for bange for bakterier. Ja, det er en god ide at rense disse ting engang i mellem. Men hvis tiden ikke er til det, så er det de færreste mennesker, som skades af bakterierne.