Børnefødselsdag med mysterier

Vi kan nok alle sammen huske børnefødselsdag eller to, hvor der skete noget vildt, noget sjovt eller noget, der bare var så spændende. Måske har du nu selv børn, eller yngre søskende og ønsker at holde sådan en børnefødselsdag. Så er der her en idé til dig. Gør alle de små gæster til detektiverne, der skal løse et vildt mysterium.

 

Udklædning

En del af disse typer af fødselsdage er selvfølgelig, at der er gået op i detaljerne. Og en af disse detaljer kan være udklædning. Det behøver måske ikke være den mest sofistikerede detektivudklædning, med lange frakker, hatte og lignende. Men måske det kan være sjovt med nogle falske overskæg eller sjove hatte. Se hvad I har, og hvad I kan finde inden for en rimelig grænse. Måske i kan købe nogle små notesblokke til hver, eller sådan de kan dele to og to, og selvfølgelig dertilhørende kuglepinde, så de har både en detektivnotesbog, men altså også et reelt sted at skrible deres idéer og mistænkte på.

 

Lav en case

Dertil er en vigtig del af en god eksekvering af denne børnefødselsdag, klart en god case. Det kan være du kan finde inspiration fra nettet, spil eller måske en film eller serie du har set engang. Tilpas eventuelt casen til børnenes alder, både med hensyn til, at det selvfølgelig ikke bliver for skræmmende for dem, men også sådan at de faktisk har en mulighed for at løse den - uden at det bliver alt for let, for så er det jo heller ikke sjovt. Der kan måske laves nogle forskellige stationer med nogle informationer, måske vidneudsagn eller andre spor, som de skal finde. Den del kan måske udformes lidt ligesom den klassiske skattejagtleg med et kort eller lignende. Til sidst kan i prøve sammen at stykke alle informationerne sammen, eventuelt på whiteboard tavler, og se om i kan knække koden til allersidst.