Voldsom brand i hjertet af København

Branden som her til morgen har hærget på en adresse i indre by. Foto: Presse-fotos.dk

Brandvæsenet har været massivt til stede, ved det store slukningsarbejde i indre by.

Anmeldelsen om branden indløb klokken 11.01. Hvorefter både politi og brandvæsen rykkede ud til adressen Borgergade 11, midt i Københavns centrum, det skriver B.T.

På adressen ligger hotellet Wake Up Copenhagen - politiet fortæller dog at det ikke er selve hoteller som er i brand, men nabobygningen som deler adresse med hotellet. 

Vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer fortæller til B.T. at det er bygningens tag som er brudt i brand - da det er noget tagpap som er brænder.

Han fortæller at både politiet og brandvæsenet arbejder på stedet. Der meldes ikke om nogen personskade på nuværende tidspunkt. Vagtchefen oplyser også at de indtil videre ikke ved meget om branden.

Der er blevet spærret af i gaderne omkring Borgergade 11.

Branden har bredt sig, så der har været en mindre brandspredning til en underliggende etage, derfor indsatte brandvæsenet flere styrker til at slukke branden. 

Ifølge Hovedstadens Beredskab er der indsat hele fire brandstationer i forbindelse med det store slukningsarbejde. Derudover er Specialtjenesten, ledelsesstøtte, t intet mindre end tre indsatsledere blevet indsat.

Det har også været nødvendigt at tilkalde et skadeservicefirma, som skal tage hånd om vandskaderne, som opstår som følge af slukningsarbejdet.

Branden i København. Foto: Presse-foto.dk

 

Den massive røg fra branden. Foto: Presse-foto.dk