Ville ikke sende dem tilbage - Nu er 25 hundehvalpe aflivet

Hele 25 hvalpe måtte aflives. Det vides ikke hvilke hvalpe der var tale om. Modelfoto: Shutterstock.com

En 33-årig polsk mand er nu sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven, efter at han ulovligt forsøgte at importere hundehvalpe til Danmark.

Onsdag formiddag i sidste uge, stoppede Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi en varebil. I bilen befandt sig to polske statsborgere, som med sig havde 25 hundehvalpe, som de forsøgte at importere med henblik på salg. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Varebilen blev stoppet ved Frøslev Grænseovergang i forbindelse med indrejse kontrollen.

Den ene af personerne i køretøjet, en 33-årig herboende polsk mand, blev sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven.

Politiet rekvirerede assistance for Fødevarestyrelsen i forbindelse med håndteringen af sagen. 

Ifølge styrelsen havde den 33-årige mand ikke registreret sig som hundehandler hos Fødevarestyrelsen, og hundene havde heller ikke de lovpligtige dokumenter og sundhedscertifikater. Endvidere var flere af hundene håndteret i strid med reglerne i dyreværnsloven. Derfor var det ikke lovligt at indføre hundehvalpene i Danmark. 

Ville ikke sende dem tilbage - velvidende om at de ellers ville blive aflivet

Idet hundehvalpene ikke måtte komme ind i Danmark, skulle de føres tilbage til Polen. Den 33-årige blev derfor orienteret om at hvis han ikke førte hvalpene tilbage til Polen, ville det være ensbetydende med at han dermed lod de 25 hvalpe aflive. Men den 33-årige mand ønskede ikke at sende hundene tilbage.

De blev efterfølgende aflivet ved en dyrlæge.