Uskyldigt offer: Skyder dreng ved en fejl

Foto: Rigspolitiet

"Jeg er sikker på, at nogen går rundt derude med en stor knude i maven."

Den omfattende efterforskning af drabet på 16-årige Servet Abdija viser, at han var en uskyldig dreng, der blev dræbt ved en fejl af bandemedlemmer. Efterforskningen peger mod den nu opløste gruppering LTF.

Det fortæller Københavns Politi. 

"Den 16. oktober 2017 var 16-årige Servet Abdija på vej hjem efter en dag med sine kammerater mandag i efterårsferien, da han på klos hold blev skudt foran sin hoveddør på Ragnhildgade på grænsen mellem Østerbro og Nørrebro. Drabet er fortsat uopklaret, men nye spor giver nu fornyet håb for opklaring."

"Efterforskningen har de seneste år været bred og omfattende. Særligt motivet til, hvorfor nogen ønskede Servet Abdija død, har voldt udfordringer. Efterforskningen har vist, at drabet er begået i forbindelse med den daværende bandekonflikt af nogen fra den ene af de stridende parter – den nu opløste gruppering LTF – og at Servet Abdija ikke havde nogle relationer til kriminelle miljøer," fortæller politiet.

”Vi er overbevist om, at Servet ikke var det tiltænkte mål den dag. Der har i offentligheden været en række spekulationer om motivet for drabet. Vi har kunne afkræfte den ene tese efter den anden og ikke fundet nogen holdepunkter for andre motiver end det, som vi i dag melder ud: at Servet Abdija var en helt almindelig dreng, der på tragisk vis blev forvekslet med et bandemedlem, som skulle likvideres,” siger vicepolitiinspektør og leder af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, Bjarke Dalsgaard. 

Hvem er de tre? 

Blandt de væsentlige nye spor er flugtbilen, en sort Audi A6 stationcar, som er blevet lokaliseret. Køretøjet var i en borgers besiddelse. Det skal understreges, at vedkommende ikke har nogen relation til drabet eller anden kriminalitet. 

”Vi undersøger nu flugtbilen i jagten på spor. Det kan blive det gennembrud i sagen, vi har brug for. At få et flugtkøretøj i vores besiddelse i sådan en sag er et meget vigtig element, og i dette tilfælde har vi fået køretøjet intakt, så vi har alle muligheder for at undersøge det på kryds og tværs,” siger Bjarke Dalsgaard.

Københavns Politi ønsker at tale med alle, der ligger inde med viden om sagen. Det gælder også vidner, som allerede har talt med politiet, hvis de nye oplysninger giver anledning til tilføjelser eller ændringer til deres forklaringer:

”Jeg vil gerne appellere til, at alle, der ved noget om drabet på Servet Abdija, kontakter os. Jeg er sikker på, at nogen går rundt derude med en stor knude i maven over, at en uskyldig dreng blev slået ihjel på den er måde lige neden for sin hoveddør, mens hans mor kunne høre det. Så hvis man vil have lettet hjertet og komme videre med livet, så er det nu, man skal gå til politiet med sin viden,” siger Bjarke Dalsgaard. 

De tre mistænkte gerningsmænd var mørkklædte og maskerede og blev beskrevet som: 

A: Mand, yngre – intet nærmere om alder, almindelig eller robust af bygning (havde løst tøj på, så han om muligt synede større end han reelt er), iført sort/mørkt tøj, samt en brun løstsiddende træningsjakke, halsedisse trukket op til lige under øjnene, og hue trukket ned til lige over øjnene.

B: Mand, yngre – intet nærmere om alder, mørk/sort i huden, (afrikansk oprindelse), spinkel eller almindelig af bygning, iført sort stramt tøj, halsedisse trukket trukket op til lige under øjnene, og hue trukket ned til lige over øjnene.

C: Mand, yngre – intet nærmere om alder, iført mørkt/sort tøj, mørke joggingbukser med hvid stribe ned langs siden af benet.