Ukrainsk soldat så ingen anden udvej: Sprængte sig selv i luften for at forhindre russerne i at komme frem

Foto: Ukraine Armed Forces

Han følte til sidst ikke, at der var nogen anden udvej.

Det ukrainske militær har delt historien om soldaten Vitaliy Skakun Volodymyrovych i et opslag på Facebook. Heri skriver de, at han tog opstilling på en bro tæt på Krim, da russiske kampvogne rykkede frem.

Da han indså, at han ikke ville være i stand til at komme væk fra broen, besluttede han at blive på broen og sikre, at den blev ødelagt, selvom det betød, at han måtte give sit liv for det. Det skriver Ladbible.

Hans heroiske indsats har medført, at det ukrainske militær nu hylder ham som en helt.

"På denne vanskelige dag for vores land, hvor det ukrainske folk kæmper mod de russiske besættere i alle retninger, var et af de vanskeligste steder på Ukraines kort landtangen Perekop, hvor en separat bataljon var en af de første til at møde fjenden," skriver de på Facebook.

Med henvisning til samme tekststykke, skriver Euromaidan Press på Twitter: "For at stoppe fremrykningen af russiske tanks, var beslutningen at sprænge Henichesk-broen i luften.

"Skakun Vitaliy meldte sig frivilligt til at udføre denne opgave. Han bombede broen, men kunne ikke forlade den og sprængte den i luften sammen med sig selv."

Foto: Ukraine Armed Forces

Hans militære kammerater rapporterede, at de hørte fra Vitaliy, at han planlagde at sprænge broen i luften. Kort tid efter hørte de en stor eksplosion fra broen.

"Vores kammerat døde. Hans heltedåd bremsede fjendens fremmarch betydeligt, hvilket gjorde det muligt for enheden at omplacere og organisere forsvaret," fortsatte militæret.

Meddelelsen bekræftede også, at Vitaliy vil komme i betragtning til et militært hæderstegn.

"Marinekommandoen vil ansøge overkommandoen om at tildele statsprisen til Skakun Vitaliy Volodymyrovych," skrev de.

Trods hans heltemodige indsats, menes det, at området nu er blevet erobret af de russiske styrker.

Invasionen, der startede i de tidlige timer torsdag morgen, fortsætter på andendagen, hvor russiske styrker angiveligt er i færd med at indtage hovedstaden Kyiv.